CIF presenterar årets uppföljning av statens stöd till idrotten.

Av på 14 maj, 2013

Onsdagen den 15 maj presenterar Centrum för idrottsforskning årets uppföljning av statens stöd till idrotten för idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Under 2012 har CIF på regeringens uppdrag analyserat vad som kännetecknar bra föreningsidrott som får barn och ungdomar att vilja fortsätta idrotta. Idrottsstödet uppgick i fjol till drygt 1,8 miljarder kronor.

I rapporten presenterar CIF dessutom unik statistik om till exempel medlemsantal, jämställdhet, folkhälsa, och medaljer i mästerskap.

Samtidigt publicerar CIF två böcker med målet att öka kunskapen om barn och ungdomars villkor i den svenska idrottsrörelsen:

•Dolda utmaningar – om unga idrottare med osynliga funktions-nedsättningar
En skrift som ger inspiration, tips och råd om hur man bemöter barn och ungdomar med till exempel adhd och Aspergers syndrom inom idrotten. Skriften riktar sig till ledare, föräldrar och alla som arbetar för att ge alla barn och ungdomar en möjlighet att hitta sin idrott och att utvecklas i sin förening.

•Spela vidare – en antologi om vad som får unga att fortsätt idrotta
Sju svenska idrottsforskare skriver om varför vissa barn och ungdomar slutar – och varför andra stannar kvar. Boken vänder sig till alla som arbetar med att utforma framtidens barn- och ungdomsidrott.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in