Circle K bidrar med 2,8 miljoner kronor till Bris

Av på 18 januari, 2019

Siffrorna för 2018 är färdigräknade och totalt har Circle K tillsammans med sina kunder samlat in över 2,8 miljoner kronor till Bris under året. Bidraget går till att finansiera fyra och en halv heltidsanställda kuratorer i Bris verksamhet 2019.

– Att vi får detta bidrag är helt fantastiskt! Det är 2,8 miljoner kronor som verkligen kommer att göra skillnad för barn och unga som har det svårt, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

Årets insamling bestod i huvudsak av bidrag från Circle K:s kampanj Bristvätten, där varje tvätt i något av Circle K:s premiumprogram under perioden 13 december 2018 till och med 3 januari 2019 bidrog med 25 kronor till Bris, samt från Brispanten som finns på alla stationer i hela Sverige och där all pant går till Bris verksamhet. Nytt för i år var en kampanj under helgen 20-21 oktober där 50 öre per tankad liter milesPLUS bensin eller diesel gick till Bris.

Med årets bidrag på 2,8 miljoner kronor till Bris innebär det att Circle K sedan starten av samarbetet 2013 nu har samlat in över 13,7 miljoner kronor till Bris viktiga arbete.

– Vi är otroligt stolta över resultatet. Det visar att både våra kunder och medarbetare är stolta över det här samarbetet och det engagemang som vi har sett har varit fantastiskt. Att båda årets kampanjer har fokuserat på att synliggöra hur vardagen kan se ut för många barn och unga tror jag har berört många, särskilt i juletid, säger Maria Philipson, Kommunikationschef Circle K Sverige.

Varje år har Bris över 25 000 stödjande kontakter med barn och ungdomar och bidraget från årets insamling går till att finansiera fyra och en halv heltidsanställda kuratorer i Bris verksamhet.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in