City Gross Örebro är stans grönaste butik enligt White Guide Green

By on 18 augusti, 2021
Arkivbild

City Gross i Örebro kammade hem kategorin Grönt, när White Guide Green släppte sin hållbarhetsgranskning av stadens livsmedelsbutiker.

– Vi har arbetat väldigt målmedvetet för att utveckla och förbättra vår frukt- och gröntavdelning – detta blir ännu ett kvitto på att vi gör ett bra arbete, säger butikschef Pernilla Kihlén.

Butiken samlade dessutom ihop så pass många poäng att de hamnade på nivå 4 av 5 – något som bara 8 butiker i hela staden lyckades med. Och det ligger hårt arbete bakom den fantastiska utvecklingen i butiken.

– Vi har rekryterat medarbetare som är duktiga på att bygga inspirerande miljöer för att få till en trevlig avdelning, men också arbetat med att lyfta det ekologiska sortimentet för att hjälpa våra kunder göra hållbara val. Och nu ser vi att försäljningen av ekologiskt ökar, vilket är jättekul! Sen fokuserar vi alltid på svenska råvaror – finns det svenskt är det svenskt vi ska ha, säger Pernilla Kihlén.

I sin motivering nämner White Guide Green att butiken imponerar på flera plan ”köttavdelningen med sina många sverigeflaggor och stora utbud av butiksstyckat, den certifierade fiskdisken, kaffeutbudet och inte minst frukt- och gröntavdelningen med tydliga skyltar och uppmaningar att äta mer svenskt, lokalt, ekologiskt och ”ta vara på-tips”, för att minska matsvinnet.”

Fullständig motivering:

”För en tid sedan såg framtiden mörk ut för City Gross Örebro, men efter ett försäljningslyft beslutades hösten 2020 att butiken fick stanna kvar. Enligt ledningen påverkades beslutet av en trogen och lojal kundkrets. Under vårt besök i butiken ringlar köerna sig långa, vilket är glädjande. City Gross skiljer sig från andra matbutiker i staden; med sitt stora utbud av segmenten ”storhushåll” och ”all världens mat”. Butiken imponerar på flera plan; köttavdelningen med sina många sverigeflaggor och stora utbud av butiksstyckat, den certifierade fiskdisken, kaffeutbudet och inte minst frukt- och gröntavdelningen med tydliga skyltar och uppmaningar att äta mer svenskt, lokalt, ekologiskt och ”ta vara på-tips”, för att minska matsvinnet.”

Lokalt
Örebronyheter

Källa: City Gross

You must be logged in to post a comment Login