City Gross stöttar bönderna i torkan

By on 15 juli, 2018
Arkivbild.

Sommarens varma månader med brist på nederbörd har skapat stora problem för landets bönder. För att underlätta under den svåra perioden vidtar City Gross därför flera åtgärder.

– Vi tar situationen på största allvar och vill fortsätta, precis som vi gjort i 25 år, med att stötta de svenska bönderna på alla sätt som vi kan, säger Mats Sjödahl, vice vd och inköpsdirektör på City Gross.

– Just nu för vi en dialog med slakterierna för höja volymerna av svenskt kött. Vi skänker också all överbliven frukt och grönt till bönderna för att hjälpa till under foderbristen. Samtidigt uppmanar vi våra kunder att välja svenskt kött och har ökat vår marknadsföring, fortsätter Mats Sjödahl.

Som ytterligare ett sätt att lyfta fram svenskt kött etableras flera kampanjer.
– Vi avslutar alla aktiviteter på utländskt kött så fort det är möjligt. Vi sätter istället in kampanjer för svenskt kött, 5-7 stycken varje vecka, säger Mats Sjödahl.
– Med över 300 svenska köttprodukter som styckas och packas i butikerna är vi ledande i branschen. Under denna period kommer vi att kunna erbjuda flest kampanjer på svenskt kött, berättar Mats Sjödahl.

Samtidigt pågår City Gross tidigare arbete för att stötta bönderna.
– Vi fortsätter också vårt samarbete med LRF inom den så kallade lamm- och griskronan som innebär att vi betalar en krona extra per inköpt kilo lamm- och griskött. Pengar som går direkt till bönderna och som sedan 2011 blivit totalt 60 miljoner kronor, fortsätter Mats Sjödahl.

Skinpack – ny förpackning som höjer volymerna
För att höja nivån och volymerna på sortimentet av svenskt butiksstyckat kött ytterligare inför City Gross en ny förpackningsmetod, kallad skinpack. Det är en vakuumförpackning som ger längre hållbarhet, mörare nötkött, större variation av förpackningsstorlekar och minskat matsvinn i butikerna och hemmen.

– Satsningen syftar också till att fortsätta stödja svensk köttproduktion genom att öka volymerna. Det känns bra att kunna göra det i en tid av foderbrist som gör att många bönder tvingas slakta fler djur än vanligt, avslutar Mats Sjödahl

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login