City Gross välkomnar granskning av vinsatsning

Av på 10 juli, 2013

City Gross känner trygghet i att satsningen på vin följer svensk lag och välkomnar därför en granskning. City Gross varken säljer, lagrar eller agerar mellanhand för vin inom ramen för den satsning där man gör det enklare för kunder att kombinera mat och kvalitetsvin.

Systembolaget har reagerat över att City Gross satsar på vin och avser enligt uppgift att göra en polisanmälan. På City Gross känner man trygghet över att satsningen på vin följer svensk lag och välkomnar en granskning.

– City Gross varken säljer, lagrar eller agerar mellanhand för leveranser av vin. Den hanteringen står vår partner WineFinder för. Vi vet att många av våra kunder vill kombinera mat och kvalitetsvin och ser det här som ett bra sätt att göra det enklare för dem, säger Carola Grahn, ansvarig för området Mat& Vin på City Gross.

City Gross samarbetar med nätvinhandelsföretaget Winefinder, som från Danmark säljer vin till privatpersoner i Sverige genom så kallad distansförsäljning. Att handla vin från utlandet har varit lagligt sedan 2008 under förutsättning att köpen följer samma försäljningsregler som hos Systembolaget avseende ålderskontroll mm vid köp- och leveranstillfälle, samt att svenska skatter betalas.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in