Collectum vinner Guldhanden för bästa intranät

Av på 24 oktober, 2018

Tjänstepensionsföretaget Collectum har vunnit priset Guldhanden för bästa intranät 2018, priset delas ut av intranätleverantören SiteVision under SiteVisiondagarna i Örebro.

– Vi är otroligt stolta över att ha vunnit Guldhanden för bästa intranät, och dessutom i hård konkurrens. Vi har fokuserat på enkelhet och arbetat mycket kostnadseffektivt utan att tumma på användarnyttan, säger Hanna von Knorring Hällkvist, projektledare för Collectums nya intranät.

Priset Guldhanden hyllar lösningar som sticker ut, bäst uppfyller sitt syfte och möter sin målgrupp. I kategorin Bästa intranät tävlade fyra finalister: Akademiska hus, Collectum, Sveriges Television samt Örebro kommun.

Motiveringen till Collectums förstaplats löd: ”Collectum får priset för att ha skapat ett modernt intranät som är ett effektivt arbetsverktyg där medarbetare kan mötas, samarbeta och hitta all information de behöver. De har dessutom bland annat satsat på att sökfunktionen ska visa ett bra och tillförlitligt resultat, anpassade gruppsidor och en ordentlig manual för redaktörerna.”

Representanter från varje enhet på Collectum har varit involverade i arbetet med det nya intranätet. Projektet har genomförts i samarbete med IT-företaget Soleil till en mycket begränsad budget. Intranätet lanserades under våren 2018 för Collectums cirka 140 anställda.

– Vårt uppdrag är att se till att 2,3 miljoner privatanställda tjänstemän får en så hög pension som möjligt, till en så liten administrativ kostnad som möjligt. Ett välfungerande intranät är en nyckelfaktor för en effektiv organisation, säger Carl-Magnus Löfström, kommunikationschef på Collectum.

Priset Guldhanden går till webbplatser och intranät byggda i verktyget SiteVision. SiteVision har delat ut priset sedan 2011 och utser vinnare i tre olika tävlingskategorier: Bästa kommersiella webbplats, Bästa offentliga webbplats och Bästa intranät.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in