Curling: VM-premiär för lag Hasselborg idag lördag

By on 17 mars, 2018
Skip Anna Hasselborg vid OS i Sydkorea 2018. Foto: © WCF Richard Gray.

För knappt tre veckor blev lag Hasselborg olympiska mästare. Nu väntar nästa stora mästerskap för Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz. VM i North Bay, Kanada startar idag lördag och med svensk premiärmatch mot Danmark.

Curling.se träffade Agnes Knochenhauer några dagar innan avresan mot VM i Kanada

Vi har haft drygt två veckor hemma efter OS-guldet. Första veckan var det mycket media och andra uppdrag men även prioritet på att vila. Nu laddar vi batterierna med tid för våra familjer och genom att vara tillbaka i träning. När vi är på plats i Kanada blir det fullt fokus mot VM och det ska bli roligt att tävla igen, säger Agnes.

Nyblivna olympiska mästare, favoriter och siktet inställt på medalj även i VM

– Vi har ju ingen VM-medalj så det är inget snack om vad vi går för. Men som vanligt är det många tuffa lag att möta och viktigt att vi lyckas ställa om och fokusera, säger Agnes.

Curling är en av världens snabbast växande vintersporter. Det återspeglas också i VM som fr.o.m i år utökas från 12 till 13 länder. Antalet speldagar är detsamma men nu väntar 12 matcher i grundserien och sedan två eller tre matcher i slutspelet.

Det är en riktigt lång turnering med många matcher så vi måste fortsätta med att vara noggranna och ha en bra planering för att hinna ladda om mellan alla matcher, säger Agnes.

Kvalificerade länder VM damer 2018: Kanada, Kina, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och USA.

Sverige: Team Hasselborg, OS-guld 2018, EM-silver 2017 och 2016
Kanada: Team Jones, OS-guld 2014, världsmästare 2008
Kina: Team Jiang, debutanter på VM
Tjeckien: Team Kubeskova, sjundeplats på VM 2017
Danmark: Team Jensen, VM 2010
Tyskland: Team Jentsch, nionde plats på VM 2017
Italien: Team Gaspari, EM-brons 2017
Japan: Team Koana, debutanter på VM
Sydkorea: Team Kim, OS-silver 2018
Ryssland: Team Moiseeva, debutanter på VM. EM-guld 2016.
Skottland: Team Fleming, debutanter på VM
Schweiz: Team Feltscher, världsmästare 2014 och 2016
USA: Team Sinclair, debutanter på VM

Sveriges trupp vid VM 2018: Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin. Coach: Maria Prytz. Förbundskapten: Peja Lindholm.

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login