Curling-VM: Stabil seger mot USA för lag Edin

By on 4 april, 2021

Lag Edin kom tillbaka snabbt efter premiärförlusten mot Schweiz och tog en säker seger mot USA med 8-3. Senare idag väntar match mot Italien som är obesegrade efter två spelade matcher.

– En viktig seger. USA är ett av de förväntade topplagen och att få komma tillbaka snabbt efter gårdagen var skönt, säger Oskar Eriksson.

USA fick en liten ledning 2-1 efter de första omgångarna men sedan vände matchen till Svensk fördel. Efter sex spelade omgångar hade lag Edin kopplat greppet med en 6-3 ledning som de skickligt bevakade till slutseger 8-5. 

– Vi har redan hittat en mycket hög nivå på spelet. Så var det även i matchen mot Schweiz även om den slutade med förlust i skiljeomgång. Inledningen på VM känns grymt bra med tanke på den annorlunda uppladdningen under säsongen, säger Niklas Edin.

Kamp om VM-medaljer och OS-platser

14 lag finns med i startfältet vid VM Herrar 2021 som inleds med en grundserie där alla möter alla. Efter avslutad grundserie väntar slutspel för de sex bäst placerade lagen. Lag med placering 1-2 går direkt till semifinal. Lag med placering 3-6 spelar kvartsfinal för att då de sista semifinalplatserna. En slutspelsplats för Sverige säkrar en OS-plats 2022.

– Självklart har vi siktet inställt på medalj och att kunna försvara vårt VM-guld. Men det viktigaste och första delmålet blir att säkra en slutspelsplats och därmed en plats för Sverige vid OS 2022.

Sport
Örebronyheter

Källa: Svenska Curlingförbundet

You must be logged in to post a comment Login