Curling-VM: Utklassningsseger mot Italien för lag Edin

Av på 4 april, 2017
Arkivbild

Italien kom till matchen mot lag Edin med tre vinster i bagaget, men mot de svenska killarna tog det tvärstopp. Sex omgångar var allt som krävdes för att lag Edin skulle säkra sin femte seger och slutsiffrorna skrevs till 8-2.

Vi spelade bra, Italien mindre bra. De gav oss många lägen till storbon som vi fick och utnyttjade. Deras skip och fyra hade inte dragfarterna och vi fick ganska enkla poäng, säger Rasmus Wranå.

Rasmus Wranå är ny spelare i lag Edin för den här säsongen och han spelar sitt första VM i Edmonton.

Det har varit underbart så här långt och en otrolig känsla att spela inför så mycket folk, jätteroligt, avslutar Rasmus.

Snabb match mot Italien innebär också lite extra tid för uppladdning inför nästa match som startar redan kl 22:00, svensk tid. Då väntar Ryssland som fortfarande jagar sin första seger i årets VM.

Alla resultat från omgången
Sverige-Italien 8-2
Schweiz-Skottland 6-5
Tyskland-Kina 6-5
Norge-USA 3-9

Grundserien pågår t.o.m torsdag 6 april och sedan väntar slutspel som spelas enligt pagemodellen där ettan och tvåan i tabellen möts i semifinal 1 (page 1/2). Vinnaren i den matchen går direkt till final och förloraren får en ny chans i semifinal 2 mot vinnaren i kvartsfinalen (page 3/4).

Slutspelet inleds lördag 8 april kl 03:00, svensk tid.

Sport | Curling
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in