Cykelentusiastens unika lösning ska få bukt med cykelstölderna

Av på 19 juli, 2021
Mats Lindström, Co-Founder and Marketing Director CykelID

Sommaren är här på allvar och med den ökar sin vana trogen även antalet cykelstölder markant. Mats Lindström är en inbiten cykelfantast och entreprenör som fått nog och nu lanserar en unik lösning på problemet – Cykel-ID.

Cykelstölder är idag ett stort samhällsproblem, enligt Brå (Brottsförebyggande rådet) anmäldes omkring 77 200 cykelstölder 2020 men mörkertalet är gigantiskt. Nu har cykelentusiasten Mats Lindström fått nog och startat företaget Cykel-ID för att få bukt med problemet.

– Jag startade Cykel-ID för att jag tröttnat på alla cykelstölder och jag tror många håller med mig. Dagsläget är ohållbart, får man sin cykel stulen idag vet man i princip att man sett den för sista gången. Jag vill att man ska kunna ta cykeln ner till stan en sommarkväll utan att behöva oroa sig. Detta är nu mjöligt via Cykel-ID som ökar säkerheten markant, jag tror att den här lösningen kan göra stor samhällsnytta, säger Mats Lindström.

Cykel-ID möjliggör via sitt rikstäckande register en trygg och säker cykelhandel, förenklar spårning av cykelägare och hjälper cykelägare att återförenas med sina stulna tvåhjulingar. Mats lösning är enkel men effektiv, man registrerar sig och sina objekt via Cykel-ID:s hemsida och fäster sedan en dekal på sin cykel.

– När du blir medlem hos oss på Cykel-ID registrerar du enkelt dina objekt och handlingar som intygar att du är objektets rättmätiga ägare. Vid köp eller stöldanmälan är det sedan enkelt att ta fram dessa uppgifter. Vid köp kan du smidigt och enkelt överlåta ägarskapet via en digital signatur – en trygg affär helt enkelt.

Under vintern och våren har Mats finslipat på sin idé och efter åtskilliga tester, utvärderingar och branschmöten är Cykel-ID nu redo att lanseras på marknaden.

– Det känns jättekul att äntligen komma i gång på riktigt. Förberedelserna har fått tagit sin tid, men jag känner mig nu stolt över att kunna erbjuda en genomarbetad lösning som verkligen gör skillnad för människors vardag, säger Mats.

Lokalt
Örebronyheter

Källa CykelID

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in