Cykelvasan 90 2019 redan fulltecknad

By on 28 juni, 2019

Nu är Cykelvasan 90 2019 helt fulltecknad vilket innebär 13 000 anmälda till loppet den 10 augusti och totalt över 20 000 anmälda MTB-cyklister till Vasaloppets sommarvecka. Men det finns fortfarande startplatser kvar till Cykelvasans alla fyra övriga lopp, till exempel det lika långa Cykelvasan Öppet Spår dagen innan. Det är också nu klart att Sveriges Television även i år sänder ett sammanfattande magasin i TV dagen efter Cykelvasan 90.

Att cykla Vasaloppet på sommaren i Cykelvasan och passera de sju klassiska Vasaloppskontrollerna på väg mellan Sälen och Mora är nu lika etablerat som att åka skidloppet på vintern. Detta gäller både för elitcyklisterna och för motionärerna, precis som på vintern. Sedan 2017 körs loppet dessutom helt utanför trafikerad väg.

Cykelvasan med sina olika distanser har på sina första tio år gått från 0 till 26 000 anmälda. För Vasaloppets olika skidlopp tog detta 72 år. Men precis som på vintern kan man även välja att cykla Cykelvasan Öppet Spår eller cykla kortare distanser, 32 respektive 45 km, vilket allt fler upptäcker.

– Det är fantastiskt roligt att så många vill komma och cykla hos oss i Vasaloppsarenan. En resa från starten genom vacker natur ner till den klassiska målportalen i Mora väl värd att uppleva inte bara med skidor på snö vintertid utan även med cykel i sommargrönskan. Vi ser fram emot att ta emot alla deltagare i den elfte upplagan av Cykelvasan i augusti, säger Erika Christensson, Vasaloppets marknads- och försäljningschef.

Intressanta siffror inför den elfte Cykelvasan 90:
Totalt antal anmälda: 13 000
Andel anmälda herrar/kvinnor: 87/13 procent
Andel anmälda i elitklass: 4 procent
Andel anmälda i motionsklass: 96 procent
Andel deltagare som har åkt Cykelvasan 90 någon gång förut: 63 procent
Antal deltagare som också är anmälda till Vasaloppstrippeln 90: 258 stycken (inklusive anmälda till Cykelvasan Öppet Spår)

Sport | Cykel
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login