Då var det dags att ta hand om SSK.

Av på 23 mars, 2013

Örebro HK:s kvaläventyr fortsätter och idag väntar en bortamatch mot Södertälje SK. Båda lagen kommer från var sin vinst, men det skiljer sig ändå 7 poäng och 5 placeringar mellan lagen.

SSK slutade på andra plats i den allsvenska serietabellen men har floppat i kvalserien. De måste vinna alla sina resterade matcher, men det kan redan vara försent. För Örebro luktar ett Elitserien avancemang att mer närmare, kan dessa två matcher mot SSK avgöra?

Matchen:
Min kollega Roger pratade om att det har gått bra för ÖHK, nästan för bra. Snart kommer dippen. Jag är beredd att hålla med honom, frågan är bara mot vilket lag. Och eftersom SSK ligger sist skulle det vara ironiskt nog att ÖHK gick på pumpen mot dem.

Örebro har dock spelat en bra defensiv hockey. Motståndarna har haft problem att ta sig in i zonen och få iväg skott på mål. Frågan är bara vilken typ av hockey SSK tänker spela, är det de som för spelet kan Örebro utnyttja situationen.

Tips:
Jag skulle inte bli förvånad om Örebro förlora idag. Men SSK måste vinna och kommer förmodligen ta initiativet. Spelar ÖHK den försvarshockeyn som de är bra kan de vinna den här matchen, får de bara första målet så kan det gå vägen.

Jag tror matchen slutar 1-2 till Örebro.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in