Dags för årets helikopterbesiktning

By on 2 juni, 2022
Under vecka 23 besiktigar Linde energi ledningsnätet med hjälp av helikopter.
Foto: Linde energi

Med start tisdagen den 7 juni besiktigar kommunägda Linde energi sitt 180 mil långa elnät med hjälp av helikopter, Linde Energi flyger över stora delar av Lindesbergs kommun samt Närkes Kil med omnejd – ibland på låg höjd.

– Vi bedriver en samhällsviktig verksamhet och för att säkerställa att vi håller en fortsatt hög leveranssäkerhet besiktigar vi regelbundet vårt ledningsnät. Det sker vanligtvis med hjälp av drönare eller till fots, och en gång per år tar vi hjälp av helikopter, säger Joakim Johansson, affärsområdeschef El på Linde energi.

Besiktningen med helikopter sker under vecka 23, med start tisdagen den 7 juni.

– I år känns det väldigt angeläget att genomföra helikopterbesiktning, med tanke på de skador som den tunga snön som föll i april ställde till med. Vi har röjt bort drygt 500 träd och har inga kända problem, men helikopterperspektivet ger oss möjlighet att upptäcka potentiella trädpåfall och andra risker samt enklare utvärdera och prioritera våra insatser, fortsätter Joakim Johansson.

Flygning på låg höjd

– Helikoptern flyger tidvis på väldigt låg höjd och kan därför röna viss uppmärksamhet. Särskilt hästar och andra djur kan lätt bli rädda av det smattrande ljudet och därför hoppas vi att informationen når ut till djurägarna så att de kan vidta eventuella åtgärder, hälsar Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Örebro län
Örebronyheter

Källa Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login