Dags för Bygglek i Kumla

Av på 24 juni, 2021

Under samtliga vardagar vecka 26 och 27 finns det chans för alla barn i Kumla, som är äldre än 6 år, att prova på sommarlovsaktiviteten ”Bygglek”. Vi låter kreativiteten flöda genom olika material och idéer, där barnen och deras vuxna skapar tillsammans – en riktig familjeaktivitet!

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda denna populära aktivitet här i Kumla nu under sommarlovet, då vi vet att det varit ett populärt inslag under lovet i flera andra kommuner, säger Gertrud Åstrand, chef på Kulturavdelningen på Kumla kommun.

Inspirationen och introduktionen står den kreativa krukmakaren från Örebro, Patrick Bentham Radley, för. Patrick har arbetat mycket med kreativa workshops för barn i olika åldrar. Av överblivet material skapas nytt, bara fantasin sätter gränser. Här får barnen och deras vuxna hamra, spika, skruva och forma, med riktiga verktyg och olika material.

– Det är drop-in varje vardag kl. 10.00-15.00 under dessa två veckor och vi håller till på Kumlabyfältet, intill hundrastgården. Och aktiviteten är förstås kostnadsfri, det är bara att dyka upp, avslutar Gertrud.

Nöje | Länet
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in