Dags för filmpremiär i Lindesberg digitalt

Av på 22 april, 2021

På fredag (23 april) är det filmpremiär i Lindesberg på “Hoffmanns Droppar”.

Bergslagens Spektakelteater som gjort filmen håller egen premiärgala – digitalt, och från fredag kväll är det möjligt för alla att strömma hem filmen via Vimeo on Demand.

“Intresset har varit stort och frågorna många. Var bokar man biljetter exempelvis. Inga biljetter behöver dock bokas. Följ bara direktlänken till vimeo som meddelas senare”, meddelar Stefan Jansson.

“Trots eller just med tanke på tiderna är det viktigt att göra saker festliga, mötas under de möjliga formerna och glädjas åt ljusen, som trots allt, är ihärdiga i mörkret. Jag hoppas många nås av vår angelägna och fina lilla film”, säger Stefan Jansson – filmens regissör och producent –  som tror att spridningen och möjligheterna att nå ut är större med en produktion av det här slaget jämfört med en teaterproduktion.

Filmens medverkande och skapare är hur som helst spända på resultatet och mottagandet.

“Det har varit roligt, inspirerande och mycket jobb med att göra filmen på så kort tid. Men också nödvändigt. Vi måste ju fortsätta med arbetet, med teater, trots allt. Och Bergslagens Spektalteater är inte några som sätter sig ned och deppar ihop. Utan ser möjligheter”, fortsätter Stefan Jansson.

Detta år blir det ingen Korpspel heller, som var tänkt 2020 och sedan 2021, utan Bergslagens Spektakelteater siktar på 2022. Däremot – om allt går som det ska – blir premiär för BÅDE komedin ”Riddare-kandidaten” och andra året av ”Flydda tider” i sommar. Mer information om detta kommer senare.

Centralt i “Hoffmans Droppar” finns Sonny Hoffmann (spelas av Björn Johansson) som trots att han betvivlar coronas existens skapar det egna vaccinet ”Hoffmanns droppar”.

Filmen har spelats in av Bergslagens Spektakelteater i Danshyttan, Spannarboda och Lindesberg i januari-mars. “Det är en kortfilm strax över 30 minuter som handlar om vår nutid våren 2021- och som visat sig vara en rysligt aktuell tidsbild”, förklarar Stefan Jansson.

Kortfilmen “Hoffmanns droppar” är ett monologprojekt som handlar om tiden vi lever i just nu med 14 aktörer i olika åldrar ur Bergslagens Spektakelteater som på olika sätt hanterar och diskuterar vår tid och den globala pandemin – bland annat:

David (Bengt Storbacka) som äntligen har fått tid att tänka efter.

Systrarna Lena (Gunilla Dovsten) och Britt-Marie (Katarina Sondell) som väntar på att få träffas.

Vi träffar också Alex och Amir (Rickard Törnemar och Khaled al Zoubi) som avgudar idolen Sonny på youtube och följer honom i spåren. Barnen Lilja, Lykka och Engla (Tuva Ericsson, Thilde Ohlsson Furst och Emma Holy) som är trötta på ”covidet”. Andreas (Erik Nordmark) som förklarar läget från sitt myndighetsperspektiv. Företagsledaren Josefin (Katarina Furst) som upprepar det egna mantran ”vi ställer inte in, vi ställer om” och talar om prioriteringar. Och Zahra (Jehan Kawsara) som har svårt att tolka översättningen av restriktionerna när hon översätter via google translate.

Musiken till filmen har gjorts av Thomas Lundkvist som även medverkar i en av scenerna.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in