Dags för final i Svenska AmatörTouren 2022

By on 31 augusti, 2022
Arkivbild

I helgen går finalen av Svenska AmatörTouren 2022 i discgolf av stapeln på banorna i Brickeberg och Hästhagen i Örebro, det sista av fyra stopp på touren.

Intresset för att delta i touren har varit stort i år.

– Det har definitivt varit ett högre deltagartryck i år än förra året, vi sålde slut platserna på 40 minuter när vi släppte dem i januari, säger Erik Mellgren från DG Events som är Tour general.

Med så stort intresse i år hur går då tankarna inför nästa år?

– Nu får man ju börja fundera på om man skall gå upp till två banor som spelas per stopp så att vi kan släppa 288 platser istället för 144, med det medför ju en del nya utmaningar som att man behöver en extra tävlingsledare per tävling, säger Erik. – Det blir ett test på det konceptet nu när vi kör finalen i Örebro med spel på två banor.

Hur ser konkurrensen inför finalen ut?

– I klassen advanced kan samtliga av topp sex vinna vid en seger i Örebro, även bland damerna så är det två som gör upp om toursegern så det blir spännande ända in i slutet, avslutar Erik.

Så för den som tycker att det verkar spännande med discgolf på den högsta amatörnivån så tycker jag att ni skall besöka Brickeberg eller Hästhagens discgolfbanor i Örebro.

Runda ett och två spelas lördag 3 september både i Brickeberg och Hästhagen, finalrundan spelas på discgolfbanan i Brickeberg under söndagen med första start klocka 07:30 där klassen advanced startar 13:30.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login