Dags för prestigefyllda Laax Open

Av på 12 januari, 2020
Imorgon drar kvalet på säsongens första snowboard-slopestyletävling i världscupen igång. På plats för att representera Sverige har vi Sven Thorgren och Niklas Mattsson. Bild: Joakim Hammar

​Imorgon är det dags för kval i klassiska Laax Open. Säsongens mest prestigefyllda slopestyletävling i världscupen.

I år är det snowboardlandslagets mest rutinerade åkare, Sven Thorgren och Niklas Mattsson som representerar Sverige i schweiziska Laax. 

2011 var det just här som Sven Thorgren hade sitt stora internationella genombrott på seniornivå, när han som 16-åring tog sig till final som yngsta åkare och fick göra upp med den absoluta toppen av världseliten för första gången.

Det är kul att vara tillbaka i Laax igen, hälsar Thorgren och Mattsson unisont. Vi har haft tur med vädret i år och fått perfekta träningsdagar, så det känns bra inför kvalet som både jag och Niklas har hunnit planera och träna in bra åk inför, fortsätter Thorgren.

I tävlingsformatet gäller det i kvalet att placera sig topp 12 i sitt heat för att gå vidare till semifinal där sedan totalt 24 åkare senare i veckan ska göra upp om 10-12 finalplatser. (Finalformatet är ej presenterat ännu, men historiskt brukar det vara 12 åkare i finalen i Laax). Finalen avgörs på fredag den 17:e och därefter reser duon vidare med coach Joakim Hammar till X Games i Aspen.

Det finns mycket att se fram emot de kommande veckorna helt enkelt!

Tävlingarna livestreamas på: Eurosportplayer.com

Tider

Mån 13/1 kl 08.30 kval dam och herr slopestyle
Ons 15/1 kl 10.00 damer semifinal slopestyle,
Ons 15/1 kl 12.45 herrar semifinal slopestyle

Fre 17/1 kl 12.00 slopestylefinal damer och herrar

Svenska tävlande

Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle Club
Sven Thorgren, Sollentuna

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in