Dags för revansch för ÖSK?

By on 7 augusti, 2013

Superettan har passerat halvtid då det återstår 14 matcher för ÖSK. Laget ligger på en delad första plats tillsammans med Falkenberg, som i sin tur har en match mer spelad. Som det ser ut just nu kommer slaget och toppstriden stå mellan ÖSK, Falkenberg, Sundsvall och Degerfors.

Efter speluppehållet i somras åkte ÖSK ner till Småland för att möta bottenlaget Jönköping Södra. Men det blev en oväntad förlust med 2-0 och Örebro tappade mark till Falkenberg. Nu har ÖSK chansen till revansch när Jönköping kommer på besök.

Bara två förluster i år
ÖSK har en bra hemmastatistik då man bara har vunnit på Behrn Arena, 8 raka vinster är resultatet så här långt. Samtidigt har ÖSK bara förlorat två matcher i år, borta mot Hammarby och borta mot Jönköping.

I den senaste matchen tog även ÖSK ut nederlaget mot Jönköping genom att krossa IFK Värnamo med 0-5. Mycket säger att självförtroendet i laget är bättre nu inför hemmamatchen mot Jönköping än bortamatchen för 2 veckor sen.

Det kommer även vara den första matchen för ÖSK på det nya konstgräset som man lagt under sommaren. Kan det påverka spelet ikväll då det kommer vara nya förutsättningar för laget.

Nordin Gerzic är klar
Under gårdagen kom det ut rykten så antydde på att Gerzic skulle återvända till ÖSK. Sent i går kväll blev den övergången klar och klubben jobbar på att få honom spelklar så fort som möjligt. Om Gerzic nu kommer delta mot Jönköping är osäkert.

Gerzic har inte levt upp till kravet i Göteborg men nu när han återvänder till ÖSK kanske han får en nytändning. Per-Ola Ljung säger följande om Gerzic på ÖSK:s hemsida: ” Kompletteringen av Nordin Gerzic känns mycket bra och bidrar till att truppen stärks ytterligare inför höstens viktiga matcher”.

Med eller utan Gerzic i truppen så kommer matchen starta kl 19.00 ikväll på Behrn Arena.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login