Dags för slutspel i Elitserien!

Av på 12 mars, 2013

Jag vet att vi på Örebronyheter varit lite dåliga på att rapportera från den högsta hockeyserien i Sverige. Vi för ju dagligen en rapport från Allsvenskan och vår kära Örebro. Och lite då och då, kan ni läsa NHL-bevakaren när det är tidiga matcher borta i Nord Amerika.

Därför kommer nu en genomgång av elitseriens slutspelslag. Grundserien slutade med att Skellefteå vann på 114 poäng, 12 mer än tvåan Färjestad. De två lag som åkte ner i kvalserien var Timrå och Rögle. Växjö och AIK är de två lag som spelat klart för säsongen.

Slutspelet drar igång ikväll kl 19.00 med matcherna Färjestad – Modo och Skellefteå – Brynäs. Imorgon spelas matcherna HV71 – Linköping och Luleå – Frölunda.

Här kommer mina tips inför slutspelet 2013:

Skellefteå (1) – Brynäs (8)
Bästa poängplockare:
Saik: Bud Holloway – 71 p
BIF: Calle Järnkrok – 42 p

Tips:
På pappret ska inte 1:an Skellefteå ha några problem med fjolårets mästare Brynäs. Men man ska aldrig vara för säker. 1:an har mer press på sig än en underdog som Brynäs. Men jag tror inte Saik förlorar det här. De vann serien av en anledning.

Slutresultat: 4-1 i matcher till Saik.

Färjestad (2) – Modo (7)
Bästa poängplockare:
FBK: Chris Lee – 41 p
Modo: Per-Åke Skröder – 35 p

Tips:
Inget slutspel utan FBK, ingen semifinal utan FBK. Jag tror inte Modo rår på vargarna från Värmland den här gången. Visst skulle de kunna skrälla men FBK går alltid bra i slutspelet och de slutade ändå på plats två i tabellen.

Slutresultat: 4-1 i matcher till FBK.

Luleå (3) – Frölunda (6)
Bästa poängplockare:
LHF: Niklas Olausson – 36 p
FHC: Joel Lunqvist – 34 p

Tips:
Luleå mot Frölunda, kanske den svåraste serien att tippa. Frölunda har gått lite upp och ner de senaste säsongerna och kan mycket väll floppa i slutspelet. Luleå har varit stabila i grundserien men har dock inte tagit sig till final. Något som man har förutspått, kanske detta är året för LHF.

Slutresultat: 4-2 i matcher till LHF.

HV71 (4) – Linköping (5)
Bästa poängplockare:
HV: Jason Krog – 43 p
LHC: Carl Söderberg – 60 p

Tips:
Om mötet LHF – FHC var ett svårt möte att tippa så är inte HV – LHC enklare. Det är ett ”hat” möte mellan två rivaler. Och någonstans läste jag att LHC varit bättre på bortaplan och har en fördel. Men samtidigt är de elitseriens ojämnaste lag. Jag tror HV71 tar hem det är och LHC för bygga om till nästa säsong.

Slutresultat: 4-3 i matcher till HV71.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in