Dags för VM-genrep i Otepää

By on 13 februari, 2017
Arkivbild

Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Calle Halfvarsson befinner sig just nu på uppladdningsläger i Italien. I helgen får vi se dem i tävling igen, i samband med VM-genrepet i Otepää, Estland.

Längdlandslagets åkare slipar just nu VM-formen i italienska Seiser Alm och i jämtländska Vålådalen. Men i helgen samlas världseliten i estniska Otepää för att en sista gång mäta krafterna mot varandra inför VM.

De tuffa banorna i Otepää är jämförbara med VM-banorna i Lahtis. Söndagens lopp över 10 och 15 kilometer kommer att genomföras på en femkilometersslinga med konstsnö.
Vi har fått rapporter om goda förhållanden med konstsnö. Tävlingarna blir ett bra formtest inför VM, säger förbundskapten Rikard Grip.

Det är VM-truppen som ställer sig på startlinjen i Otepää. Inga extra svenska åkare kommer att tävla, vilket innebär att Sverige inte har full världscuptrupp på sex damer och sex herrar.
Vi vill skapa lugn och ro för de aktiva som ska med till VM. Att hålla ihop VM-gruppen skapar en viktig trygghet för laget, säger förbundskapten Rikard Grip.

En åkare som inte tävlar i Otepää är den regerande världsmästaren på 15 kilometer fristil, Johan Olsson, Stockviks SF.
Johan ansluter till uppladdningslägret i Seiser Alm idag och kommer att stanna kvar där tills det är dags att åka till Lahtis. Det gör han för att kunna få de önskade dagarna på hög höjd i Seiser Alm innan VM, berättar Rikard.

Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK, är igång och rör sig igen. Däremot är det ännu osäkert om Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF, och Jonna Sundling, IFK Umeå, åker till Otepää.
Ebba har börjat röra sig väldigt lätt igen, medan vi följer förloppet dag för dag för Jonna, som åkte hem från Seiser Alm igår och ännu inte är i träning, säger Rikard Grip

Landslaget till världscupen i Otepää den 18–19 februari:

Damer
Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF,
Anna Dyvik, Falun-Borlänge SK,
Hanna Falk, Ulricehamns IF,
Anna Haag, Anna & Emil sportklubb,
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK,
Charlotte Kalla, Piteå elit,
Stina Nilsson, IFK Mora SK,
Jonna Sundling, IFK Umeå,
Emma Wikén, Åsarna IK.

Herrar
Jens Burman, Åsarna IK,
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK,
Marcus Hellner, Gellivare skidallians,
Martin Johansson, IFK Mora,
Emil Jönsson, Anna&Emil skidklubb,
Teodor Peterson, IFK Umeå,
Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF,
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK,
Karl-Johan Westberg, Borås SK.

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login