Dags igen för Litteraturens lördag – länets största bokevenemang

By on 16 november, 2021

Lördag 20 november är Litteraturens lördag tillbaka igen i Örebro Kulturkvarteret med 75 författare, 55 program och 72 utställare. Arne Johnson är värd för ett poesirum där han samtalar med gäster och berättar om sin diktbok Zoetrop. Mats Andersson finns på plats för att prata om sin bok Bergslagsnatur.

Litteraturens lördag är länets största bokevenemang som invigs kl 10.30 med Göran Greider och avslutas kl 15.00 med Jonas Gardell.

”Jag tror den här dagen är efterlängtad, både av författarna och deras läsare – och allt är gratis”, förklarar Martin Dyfverman – ordförande i Samfundet Örebro Stads- och Länsbiblioteks vänner som är arrangör i samarbete med Stadsbiblioteket i Örebro och med bidrag från Region Örebro län.

Arne Johnson är värd för bokdagens särskilda ”Poesirum” där han både berättar om sin egen nya diktbok och samtalar med gäster:

  • Poesirummet: ”Det nära och det fjärran” – fyra författare och poeter berättar om och läser poesi som reser världen runt. Presentatör: Arne Johnsson.
  • 11.30 Malva Rosenfeld. “Delar av mitt hjärta”, berättar om och läser ur sin debutdiktsamling.
  • 12.00 Jonas Modig. ”Punkterna på kartan” och “Genom vattenåren. Anteckningar om Folke Dahlberg”. I samtal med Arne Johnsson berättar han om sin senaste diktsamling och sin bok om poeten och bildkonstnären Folke Dahlberg.
  • 13.00 Dixie Ericson om nya boken ”Tröstlösamålet – hur Levi Rickson ( Jeremias i Tröstlösa) diktade med närkehjärta”
  • 13.30 Arne Johnsson, ”Zoetrop”. Poeten berättar kring och läser ur sin senaste diktsamling.

Mats Andersson finns på plats för att presenteras boken ”Bergslagsnatur” – ett strövtåg i Lindesbergs kommun med texter, bilder och illustrationer om kommunens växter och djur, skogar och ängar, sjöar och vattendrag.

För den grafiska formen och illustrationerna i boken svarar Astrid Linnea Andersson och fotografierna har tagit av Karin Andersson och Stina Andersson – alla tre döttrar till Mats Andersson som konstaterar att ”boken är ett litet familjeprojekt”

Kultur | Örebro Kulturkvarteret
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login