Dags nominera till Örebro läns Jämställdhetspris

Av på 21 maj, 2021

I år är det tredje året som Örebro läns jämställdhetspris ska delas ut och nu är det hög tid att komma in med nomineringar av den eller de som gjort ett bra jämställdhetsarbete i Örebro län – något som gör skillnad.
 
– Jag vet att det finns många okända, som i det tysta eller i hetluften, ivrigt, systematiskt och ihärdigt arbetar för att män och kvinnor ska ha samma rättigheter. I det lilla eller i det stora, säger Klara Bolinder, särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen i Örebro län.

Förra året gick priset till Magdalena Åsgärde och projektet Kvinna i fokus, vilket haft en avgörande betydelse för asylsökande kvinnors trygghet och inkludering i det svenska samhället. Första jämställdhetspriset gick till Ulrika Lundgren på folkhälsoförvaltningen i Karlskoga Degerfors kommuner.

Det går att nominera organisationer, verksamheter, företag och privatpersoner i Örebro län. Dock inte politiska partier.

Nomineringarna kan göras på Länsstyrelsens webbsida om priset – lansstyrelsen.se/orebro/samhalle/social-hallbarhet/jamstalldhet/orebro-lans-jamstalldhetspris.html

Vinnaren koras den 18 november. Bakom priset står Örebro läns jämställdhetsråd.

Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa Länsstyrelsen Örebro län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in