Damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour.

Av på 18 april, 2013

Förbundskapten Curt Söderström har tagit ut den damtrupp som ska representera Sverige under Euro Floorball Tour i tjeckiska Brno 26 till 28 april.

Den svenska 20-mannatruppen träffas och åker till Brno redan på onsdagen 24 april för att sedan inleda turneringen mot Schweiz fredagen 26 april. Sedan väntar Finland på lördagen och avslutningsvis Tjeckien på söndagen.

– Det känns som vi har provat färdigt nu. Vi har testat runt 15 nya spelare under två fyrnationersturneringar och Finnkampen och därför är det inga debutanter med i den här truppen – det är de här spelarna vi tycker är bäst just nu, säger Curt Söderström och fortsätter:

– Det blir tre träningar på plats i Brno varav en är fokus på specialteams. I den här turneringen ska vi fokusera på att bli ännu mer kompetenta och klockrena i sista tredjedelen av planen. Vi ska hitta fler lösningar i anfallsspelet och på så sätt föra över det övertag i spel och skott vi har i varenda match till flera mål – framför allt på Finland.

På spelarsidan kan förbundskaptenen bara konstatera att lagkaptenen Karolina Widar, efter 108 landskamper och 126 poäng (71+55), har gjort sin sista landskamp.

– Karolina har valt att tacka för sig och hennes långa och mycket framgångsrika karriär är över. Vi tycker ändå att vi har en bra konkurrenssituation på centersidan. Josefina Eiremo och Anna Wijk har varit med i flera VM och så har vi den som jag tycker har största potentialen framåt i tiden, Sandra Mattson, plus en oerhört kompetent spelare i Linn Lundström.
Faluns Frida Lindgren var med i truppen till Finnkampen men fick inte ens sitta på bänken då och har fortfarande inte gjort en landskamp.

– Hon är den som överraskat mest under säsongen, för ett år sedan trodde jag faktiskt inte hon skulle vara tilltänkt i landslaget. Hon har förtjänat att vara med och ska få speltid nu så hon kan visa hur bra hon är, säger Curt Söderström och konstaterar också:

– Jag är jätteglad att Emelie Lindström är tillbaka och vill spela i landslaget. Det är världens bästa spelare och henne vill vi inte vara utan.

Hela truppen

Målvakter
Malin Marklund, IKSU
Emelie Frisk, Djurgårdens IF IBF

Backar
Sanna Scheer, Rönnby IBK
Emelie Wibrån, IKSU
Iza Rydfjäll, IKSU
Katarina Bjuhr, IBK Dalen
Moa Tschöp, Djurgårdens IF IBF
Cassandra Edberg, IKSU
Martina Löf, KAIS Mora IF
Jenny Gustafsson, IKSU

Forwards
Josefina Eiremo, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF
Viktoria Wikström, IKSU
Amanda Larsson, KAIS Mora IF
Johanna Holmbom, IBF Falun
Mathilda By, Rönnby IBK
Linn Lundström, IBK Dalen
Sandra Mattsson, Djurgårdens IF IBF
Frida Lindgren, IBF Falun
Therese Karlsson, KAIS Mora
Anna Jakobsson, Endre IF

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in