Daniel Eklund Örebro DGC trea på Svenska AmatörTouren i Västerås

Av på 12 juli, 2021
Daniel Eklund Örebro DGC trea på Svenska AmatörTouren deltävling två.

Att sporten disc golf har vuxit under pandemin kan inte ha undgått någon, i och med att det har öppnats upp i samhället under första delen av 2021 så har även de regionala tävlingarna startat och i helgen avgjordes Svenska AmatörTouren 2021 deltävling två i Västerås på Hässlö Disc Golf Bana.

Finalrundan Runda 3 spelades igår Söndag 11 Juli 2021 och det är en underdrift att säga att upplösningen av Svenska AmatörTouren 2021 deltävling slutade spännande, det blev särspel både om första platsen och tredje platsen.

Särspelet om tredje och fjärde platsen stod mellan Daniel Eklund Örebro Disc Golf Club och Elvis Eriksson Sveiven KFUM Örebro Frisbee, spelarna följdes åt och spelade jämt under de tre första hålen.Daniel Eklund Örebro Disc Golf Club kunde ta hem tredjeplatsen på det fjärde hålet där han placerade discen bäst och Elvis disc hamnade kort, vilket gjorde att Daniel kunde lägga i discen på två efter att Elvis missade sin långputt.

De spelare som gjorde upp om första och andra platsen var Filip Eriksson från Katrineholm och Olle Bogårdh från Västerås, där kunde Filip Eriksson redan avgöra på första hålet då Olle gick out of bounce lång och drog på sig ett extra kast. Det gjorde att Filip enkelt kunde spela hem första platsen.

Svenska AmatörTouren 2021 spelas i fyra deltävlingar utspritt i Sverige, touren spelas i Filipstad (redan spelad), Västerås (spelades i helgen), Söderhamn (Augusti) samt slutligen i Falköping (september).

Anders Olofsson, Sport | Disc Golf
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in