Dansnät Sveriges turnévår 2022 till Örebro

By on 6 december, 2021

Samtida isdans, banbrytande flamenco, ikonisk jazzdans och ett efterlängtat återseende av Akram Khan Company. Dansnät Sverige bjuder på både angelägen och medryckande dans när vi presenterar vårens elva turnéer.

Man bjuder på gästspel av Le Patin Libre från Kanada och Salim Mzé Hamadi Moissi från Komorerna. Man kavlar ut urpremiär av Sofia Castrooch en repris av Hagar Malin Hellkvist Selléns Bättre folk. I vår får den svenska publiken möta klimathotet tolkat av streetdanskompaniet Twisted Feet och jazzdansnostalgi signerat norska Inés Belli.

Man följer med Akram Khan Company till första världskrigets skyttegravar och Wanjiru Kamuyu på en immigrants resa. Italienska Silvia Gribaudi gör comeback med en underfundig feelgoodföreställning samtidigt som både duokonstellationen OR/ELLER och Marit Shirin Carolasdotter/ Humans & soil gör debut på Dansnät Sveriges scener.

Det är både roligt och viktigt att vi med vårens turnéer kan visa på den samtida dansens bredd med allt från flamenco och streetdans, till isdans och mycket, mycket mer, säger Carina Norée, verksamhetsledare för Dansnät Sverige

Föreställningarna kommer under våren sammantaget turnera till 35 spelplatser, från Kiruna i norr till Malmö i söder.


Till Örebro kommer följande:

…………….

I Twisted Feets föreställning 5 degrees bjuds publiken på mäktiga dansnummer och en oförglömlig kväll som behandlar en av vår tids mest brännande angelägenhet – klimatfrågan.

Torsdag 10 Februari 2022, Hjalmar Bergmanteatern, Örebro

…………….

Med gränsöverskridande samarbeten och med känsla för förnyelse aktualiserar Sofia Castro flamencon med banbrytande rytmer och hårda klackstamp.

Torsdag 17 Mars 2022, Hjalmar Bergmanteatern, Örebro

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Dansnät Sverige

You must be logged in to post a comment Login