Datum för omval till gymnasiet

By on 12 april, 2017

Ångrar du ditt gymnasieval efter den preliminära antagningen? Lugn, nu i april-maj är det dags för omval till gymnasiet. Gymnasium.se listar datumen för omval just där du bor!

Hur går omvalet till?
Under april-maj är det dags för omval till gymnasiet för dig som vill ändra ditt val. Hur du går tillväga för att göra ditt omval kan skilja lite beroende på var du bor. Om du är osäker på hur du ska göra är det bästa att kolla upp med SYV på din skola hur du ska göra för att ändra din ansökan till gymnasiet. På en del platser får du be din SYV att låsa upp din ansökan så att ändringar kan göras i den.

Tips inför omvalet
– Se till rangordna dina val. Får du inte plats på ditt förstahandsval kommer din ansökan prövas för dina lägre rankade val i tur och ordning.

– Säkra upp och välj flera olika gymnasieutbildningar, så riskerar du inte att bli utan plats till gymnasiet.

– Många gymnasieskolor har Öppet hus under omvalsperioden. Är du fortfarande osäker på ditt gymnasieval kan det därför vara smart att gå på ett sånt för möjligheten att ställa frågor och ta ditt slutgiltiga beslut.

– Diskutera gärna ditt val med vänner, familj och SYV, men tänk på att det är din framtid och ditt val – så välj efter hur DU känner.

Skulle det senare visa sig att du känner att du har valt fel kommer det ordna sig ändå. Många elever byter gymnasium, så stressa inte upp dig över det.

För Örebro län gäller omval: 27 april – 15 maj 2017

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login