De billigaste länderna att besöka just nu

By on 1 juni, 2023

Med rådande ekonomisk situation kan det vara svårt att resa utomlands utan att spräcka budgeten. Men det finns fortfarande platser där resenärer kan uppleva fantastisk kultur, läckra maträtter och imponerande sevärdheter utan att betala för mycket. Ticket har tagit fram en lista på tio av de billigaste länderna inom Europa att besöka.

Från vackra stränder i Montenegro, Polen, Albanien och Bulgarien till vacker natur och kulturupplevelser i Nordmakedonien, Rumänien, Tjeckien och Egypten så har dessa länder alla något unikt att erbjuda resenärer. Men det är inte bara stränderna, naturen och kulturen som gör dem attraktiva för svenska turister.

– Under rådande ekonomiska situationer är det enkelt att glömma bort att ta tid för sig själv och få miljöombyte. Men man behöver inte tro att det ska kosta skjortan att få lite kvalitetstid med en utlandssemester, det finns många ställen som är billiga att besöka och som har en otrolig variation i vad de har att erbjuda, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

De höga bränslepriserna har gjort flygresorna dyrare, och den svaga kronan gör att utgifterna på resmålet också lätt sticker iväg. Men korta flygsträckor inom Europa har inte ökat lika mycket i pris som långresor, och om man väljer att resa till ett land som inte använder Euro eller Dollar som valuta så är hotellet, maten och transporterna på resmålet ofta också betydligt billigare för oss svenskar än i många andra länder. Det betyder att resenärer inte behöver betala för mycket för nödvändigheter och kan spendera mer pengar på upplevelser och roliga aktiviteter i stället. Du kommer att uppleva härliga stränder, en fantastisk kultur och sevärdheter, samt njuta av det faktum att du inte behöver betala en förmögenhet för att göra det.

Här listar vi tio prisvärda alternativ för din nästa resa:

  • Näraliggande Polen har vackra stränder och prisvärda spa-upplevelser i Sopot. Landet har även en rik historia och kultur, fantastisk mat och dryck samt många vackra städer och landskap som gör det till ett perfekt resmål för alla som vill utforska och uppleva Europas mångfald.
  • Bulgarien lockar med populära sandstränder i Burgas och Varna, och är enkelt ta sig till med charterbolagens direktflyg – landet erbjuder även naturupplevelser, rik kultur och traditionell mat.
  • Montenegro är granne med Kroatien och bjuder på samma vackra stränder och turkosblått hav, samt även fantastisk natur med dramatiska bergslandskap, en rik kultur och spännande historia.
  • Mellan Montenegro och Grekland hittar du Albanien som har en outforskad skönhet med orörda stränder, vackra berg och en fascinerande historia som sträcker sig över flera århundraden.
  • Besök Nordmakedonien för att uppleva en rik kultur och historia, fantastisk mat och vacker natur, inklusive Ohridsjön som är en UNESCO-världsarvslista.
  • Serbien är en idealisk destination för dem som vill uppleva en blandning av tradition och modernitet, med spännande nattliv, välbevarad historia och gästfrihet som är svår att överträffa.
  • Besök Rumänien för att utforska bergskedjan Karpaterna, Transsylvanien med dess vampyrslott, den legendariska Donau-deltan och mycket mer.
  • Antalyakusten i Turkiet är en populär charterdestination med sina oändliga sträckor av sandstränder och kristallklart vatten. Men det finns mer att upptäcka än bara de vackra stränderna – besök vackra vattenfall, utforska antika ruiner, och bada i heta källor i Pamukkale.
  • Tjeckien är känt för sin vackra arkitektur, rika kultur och fantastiska öl. Landet har också många historiska platser och museer som ger besökarna en inblick i dess rika historia och kultur.
  • Egypten lockar besökare från hela världen som flockas till Röda havets stränder och korallrev, och med smidigt charterflyg direkt från Sverige är det enkelt att ta sig dit. Men det finns mycket mer att upptäcka i detta fascinerande land. Från antika ruiner till livliga basarer och en rik kulturhistoria är Egypten ett spännande resmål för alla som vill känna historiens vingslag.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Ticket

You must be logged in to post a comment Login