De unga ryttarna och publiken skapar magisk stämning

Av på 26 februari, 2017
Avtackning för Casall Ask och Rolf-Göran Bengtsson, foto Natalie Greppi

Gothenburg Horse Shows 41:a upplaga är avslutad och en svensk vinst i finalen av Henrik von Eckermann, satsningen på unga ryttare med final i den första upplagan av Sverigeponnyn där blott 14-åriga Tiffani Ling och ponnyn Jessie vann och avtackningen av superhästen Casall, är de höjdpunkter som publiken troligen kommer att minnas allra mest. Det var en märkbart rörd Rolf-Göran Bengtsson som galopperade varv efter varv runt arenan för stående ovationer som aldrig ville ta slut.

Denna enastående publik som år efter år får hyllningar från såväl ryttare till funktionärer. Allt från de unga tjejerna och killarna som själva drömmer om att nå just hit till Scandinavium, till våra ambassadörer som kommer hit varje år och gjort så under alla tävlingsår. Dessa otroligt engagerade gäster får även den mest besvikne ryttaren att rida ut från arenan med en vinnares känsla med ett publikstöd som är unikt i världen.

Tomas Torgersen, Got Events tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, är mycket nöjd med veckan som gått.

– Helt fantastisk vecka som avslutades på ett otroligt häftigt sätt när Henrik gick in och lyfte taket på Scandinavium. Det är precis så här vi vill ha det! Det känns jättekul! 

Även ungdomssatsningen Sverigeponnyn som det har varit ett så otroligt stort intresse för sedan vi gick ut med den i höstas och väldigt bra ridning när de väl var på plats här. Det är något vi verkligen vill fortsätta att satsa på framöver, säger Tomas.

En annan av årets nyheter var den fartfyllda finalen i körning där den långväga vinnaren Boyd Exell från Australien fick stämningen att koka inne på arenan. Detta är bara en försmak av vad publiken kommer att få uppleva i sommar i denna riktiga action-gren inom ridsporten.

Got Events VD Lotta Nibell är minst sagt glad och nöjd efter det att söndagens final avgjordes med svensk vinst genom Henrik von Eckermann. – Helt fantastiskt! Dessa sportsliga framgångar bådar väldigt gått inför EM i augusti. För oss som arrangör vill vi rikta ett stort tack till alla inblandade som gör detta möjligt! Ingen nämnd ingen glömd. Vi önskar alla varmt välkomna tillbaka till häststaden Göteborg i augusti, avslutar Lotta.

Även i år var hela evenemanget miljödiplomerat – en satsning som ligger arrangören Got Event varmt om hjärtat och som det fortsatt kommer satsas mycket arbete på.

Och publiken, glöm inte att ladda för fullt nu för inom en 5-års period så har vi ett stort EM i sommar, Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport Göteborg 2017, och kommande världscupfinaler 2019 och 2021 att se fram emot, det är som upplagt för magiska ögonblick och dessa skapar vi tillsammans med er! Stort tack och på återseende i hästtävlingarnas eget Mecka – Göteborg!

Fakta Gothenburg Horse Show

  • Arrangerades för första gången 1977
  • Har sedan starten lockat över 2,5 miljoner hästälskare
  • Första världscupfinalen i hoppning avgjordes 1979 och sedan dess har ytterligare fjorton världscupfinaler genomförts i Scandinavium.
  • Gothenburg Horse Show genererar ett turistekonomiskt inflöde på ca. 100 miljoner kronor. Det innebär att turisterna som kommer till Göteborg för att se tävlingarna spenderar så mycket pengar på bl.a. boende, mat och shopping.
  • 2018 års upplaga av Gothenburg Horse Show hålls 20-25 februari.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in