Degerfors fick med sig en poäng hemma mot Gais

By on 22 september, 2018

Degerfors tar emot GAIS i den 24 omgången av Superettan, det är ett Gais som kom med tre raka förluster i bagaget och är farligt nära nedflyttning till Stora Valla för att möta ett Degerfors som har kontakt med tredjeplatsen.

Första halvleks första vassa målchans kom i den 13 minuten då Gais fick ett friläge efter en misstänkt offsidesituation, en chans som Degerfors målvakt Dario Miskic räddade. I den 20 minuten var det hemmalaget som var nära mål efter en slagen hörna där insida stolpe träffades och ut, med halva första halvlek spelad var Degerfors det klart bästa laget men spelet hade varvats ner ordentligt och den första intensiteten var borta. I den 32 minuten fick hemmalaget en straff, Oliver Ekroth slår en svag straff där Gais målvakt går åt rätt håll och räddar den. Efter straffen blev spelet riktigt svajigt, det böljade fram och tillbaka. I den 39 minuten var det Gais som fick en jättechans då det uppstod en friläge till vänster i Degerfors straffområde, men bollen smet precis utanför Dario Miskic högra stolpe. Degerfors fick med sig två frisparkar i bra läge under de fem sista minutrarna men inget gott kom ut av dem, halvleken slutade oavgjort.

Första halvleken slutade 0-0, matchen 0-0

Andra halvlek började bägge lagen ganska avvaktande fram till 51 minuten då det var Gais som skapade en farligt chans, men bollen utanför. Med tolv minuter spelade av den andra halvleken hade spelet gått tillbaka ordentligt, det fanns inget konkret spel och det slarvades ordentligt Degerfors fina spel från inledningen var som bortblåst. Inom loppet av två minuter (från 63e till 65e) utdelades tre frisparkar, tajt och grinigt präglade spelet i det läget. I de inledande 21 minutrarna av den andra hade det bara blivit två avslut, ett från varje lag. I den 69 minuten kom Degerfors i ett bra anfall där de fick in en bra boll, Erik Björndahl fick en panna på bollen men rakt på målvakt. Desto sämre planen blev desto sämre blev spelet, med 19 minuter kvar var det inte mycket att glädjas åt. I den 75 minuten snappade inbytte Erik Grandelius (16 år) bollen, slog in den framför mål där Erik Björndahl kunde gå upp och nicka in bollen fram till 1-0. Efter målet öppnades spelet upp och Gais blev tvungna att gå fram för att kunna kvittera, spelet var fortsatt tätt och det uppstod en hel del stökiga situationer. I den 86 minuten kvitterade Gais till 1-1 på en frispark till vänster strax straffområdet, bollen tog på Degerfors Christoffer Wiktorsson och in i mål. Efter målet såg det ut som om att det var Gais som ville mer och det var de som tryckte på ordentligt i de sista minutrarna med en frenetisk hög press, något som ledde fram till att Degerfors fick stora ytor framåt.

Andra halvlek slutade 1-1, matchen 1-1

Sammanfattat så inledde Degerfors fantastiskt och var helt dominant de första 10 minutrarna, efter den anstormningen mattades Degerfors en aning och Gais bjöds in i matchen. Efter inledningen mattades spelet, spelet böljade fram och tillbaka. Degerfors fick en straff som Gais målvakt kunde rädda, svagt och lojt slagen var den. Man måste sätta såna chanser om man vill vinna matcher, bättre kan det inte bli. Degerfors var det bättre laget trots att det såg jämt ut, hemmalaget bjöd på ett riktigt bra spel fram till motståndarnas straffområde för att väl där vara ganska ineffektiva. Andra halvleken blev fortsatt slarvigt och smågrinigt inledningsvis, bägge lagen bjöd på ett ställningskrig där inget av dem kom fram till bra chanser. De första 30 av andra var mer eller mindre ett sömnpiller där det inte skapades någonting, efter Degerfors ledningsmål blev det en helt annan tillställning där spelet öppnades upp ordentligt. Tyvärr kunde inte Degerfors stå emot och det kom även en kvittering från bortalaget på en fast situation, 1-1 stod sig tiden ut. För Degerfors som hade häng på en topplacering gäller det att ta vara de chanser som räknas som klara mål, straff med andra ord, missar man såna solklara saker är det svårt att vinna matcher.

Degerfors möter i nästa omgång Varbergs BoIS hemma på Stora Valla lördag 29 september.