Degerfors fick med sig poäng trots dåligt spel

By on 23 juni, 2024
Arkivbild

Degerfors IF tog sig an IK Oddevold på bortaplan i den 13 omgången av Superettan 2024, där Degerfors kom till spel med fem raka matcher utan förlust. Matchen idag var den näst sista inför sommaruppehållet, en match där Degerfors fick med sig en poäng efter att ha tappat spelet helt och hållet.

Degerfors är det målgladaste laget i Superettan, något som visade sig redan i den nionde minuten då man tog ledningen genom Dijan Vukojevic. Efter ledningsmålet var det Degerfors som fortsatt hade spelet, där man tryckte på för att låta Oddevold jaga.

Med 21 spelade minuter hade man tappat övertaget och hemmalaget började skapa farliga chanser, där Degerfors defensiv inte riktigt hade vaknat. Nu var spelet utjämnat, och Oddevold klev högre upp i banan.

Nu var det hemmalaget som var de dominerande laget, men Degerfors försvar hade studsat upp och var på hugget. Ett spel där Degerfors fick ägna sig åt kontringar, när man gick till halvtidpaud var Degerfors i fortsatt ledning.

När man kom ut till spel för den andra halvleken var det Oddevold som började klart bäst, nu var det Degerfors som fick börja försvara. I den 60 minuten kom en riktigt vass chans för hemmalaget att kvittera, men bollen gick ribba ut.

Nu var det som om att Degerfors fina spel under stora delar i den första halvleken var som bortblåst, laget föll långt ner i banan och såg ut att bara avvakta med sikte på lägen som kanske kunde uppstå. En offensiv som mer eller mindre var lagd på is, där Oddevold gjorde allt för att komma till kvittering.

Oddevolds offensiv i kombination med Degerfors stört låga backlinje, gjorde att kvitteringen kom i den 85 minuten. Otroligt dåligt spel från gästernas sida bäddade för målet, ett mål som såg komma ganska klart. Det håller inte att backa ner till egen målvakt, för att inte heller jobba för att hålla rent och då straffar det sig.

Oddevold matade på, i den 90 minuten hade man en boll i ribban och Degerfors såg helt lamslagna ut. När man väl fick tag på bollen och gick till på kontring var det inte många spelare med, något som gjorde det enkelt för hemmalaget att bryta anfallen.

Domaren hade lagt på fem minuters tilläggstid för hel del byten och andra avbrott, när matchen blåstes av hade Degerfors fått med sig en poäng. Poängtappet gjorde att man ligger på fortsatt andra plats, men Sandviken som man möter i nästa omgång vann sin match och är nu bara en poäng bakom.

Den här matchen började Degerfors riktigt bra och det såg ut som om att Oddevold skulle bli en enkel resa, men inte det inte. Degerfors gick ner sig totalt, med ett spel som kanske skulle kunna fungera i division fyra hade man fullt sjå att hålla hemmalaget ifrån att få med sig tre poäng. Som det såg ut så är det bra att man bara har en match kvar på spelschemat innan sommarlovet, men innan man går på det så har man ett jagande Sandviken med bara en poäng bakom sig i nästa match. Som tur är så ska den spelas på Stora Valla, och där är Degerfors ett helt annat lag.

I den sista omgången innan sommaruppehållet tar Degerfors sig an Sandviken på Stora Valla, det gör man lördag 29 juni 2024.


Matchfakta IK Oddevold vs Degerfors IF

  • 09 minuten, Mål Degerfors, 0-1 Dijan Vukojevic.
  • 85 minuten, Mål Oddevold, 1-1 Daniel Krezic.

Matchen slutade IK Oddevold 1 vs Degerfors IF 1.

Anders Olofsson, Sport | Fotboll Degerfors
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login