Degerfors fick med sig tre viktiga poäng i jakten på nytt Allsvenskt kontrakt

By on 16 oktober, 2021

Att nykomlingarna Degerfors IF är indragen i bottenstriden i Allsvenskan tillsammans med Örebro SK kan inte ha undgått någon, även gästande Halmstad BK befinner sig därnere och dagens match på Stora Valla är riktigt riktigt viktigt. I den 23 omgången av Allsvenskan var dags för en avgörande match mellan rivalerna i botten, ett avgörande som gick Degerfors väg.

Första halvleken tryckte Halmstad på ordentligt när Degerfors stack upp och fick med sig en straff i den sjätte minuten och kunde ta ledningen genom Johan Bertilsson, efter det tog Halmstad tag i spelet och kvitterade i den 17 minuten på en fast situation där Amir Al Ammari iskallt kunde stänka upp frisparken i det vänstra hörnet. Efter målet fortsatte Halmstad att äga boll, när tempot gick ner sig kunde Degerfors komma tillbaka och ta tag i bollen mer, när en kvart återstod av halvleken stötte William Dahlström i hemmalaget in bollen till en uddamålsledning. Degerfors fortsatte att spela boll och kunde hålla resultatet första halvlek ut.

Halmstad kom ut i den andra halvleken och totaldominerade i de 16 första minutrarna, man höll ett tempo som inte räckte längre och när energin tog slut kom Degerfors tillbaka med sitt snabba rappa spel där man kunde skapa några bra lägen. Hemmalaget kunde hålla ihop sin defensiv där gästerna inte kom till skott, i den 82 minuten uppstod en stekhet situation för Halmstad. Men istället för bortamål kunde Degerfors back Oliver Ekroth stå för en jätteräddning, en aktion som gav hemmalaget den energi som behövdes för att klara vinsten och bärga tre blytunga poäng i jakten på nytt Allsvenskt kontrakt.

Med ett attraktivt spel, när man väl kunde det mot ett massivt pressande Halmstad visade man vägen. Med vinsten i bagaget gjorde Degerfors ett hopp i tabellen och ligger nu på en elfte plats med 25 poäng, i nuläget tre poäng ner till kvalplats och hela nio poäng ner till Örebro SK på nedflyttningsplats.

I den 24 omgången av Allsvenskan ställs man i ett stekhett derby borta mot just Örebro SK på Behrn Arena Måndag 25 Oktober 2021, även det en grymt viktig match i kampen om det Allsvenska kontraktet.

Anders Olofsson, Sport | Fotboll, Örebro län, Degerfors
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login