Degerfors föll med flaggan i topp mot Malmö i Svenska Cupen

By on 17 februari, 2019

Degerfors IF mötte Malmö FF i den första omgången i Svenska Cupen, man började piggt och hade skapat inte mindre än tre hörnor inom fyra minuters spel.

Det var mer eller mindre självklart att det var Malmö som skulle ha mest bollinnehav kunde man tycka, men Degerfors spelade klokt och tog tillvara på på de chanser som dök upp. Som i den åttonde minuten då matchens farligaste chans kom, Rasmus Alm kom helt fri men Malmös målvakt räddade. Med 20 minuter spelade var det faktiskt Degerfors som var närmast mål, man kan undra hur Viktor Götesson i Degerfors kan missa öppet mål 1-2 meter ifrån? I den 40 minuten var det Malmö som tog ledningen Markus Antonsson gjorde 1-0, målet kom efter bra tryck från Malmös sida. Bara tre minuter efter Malmös ledningsmål kontrade Degerfors in kvitteringen, Rasmus Alm kvitterade till 1-1 som blev halvtidsresultat.

Första halvlek gick välförtjänt till Degerfors IF, trots oavgjort.

Malmö kom ut i andra halvlek och visade upp ett helt annat spel, det gick fortare, bollarna började hitta rätt och de tog Degerfors på allvar. I den 57 minuten var det dags för Rasmus Alm Degerfors att komma helt ren, men sköt en aning för nära Malmös målvakt som kunde styra ut bollen till en hörna som inte gav något. I den 71 minuten kom Malmös ledningsmål, det kom inte helt oväntat efter att det mer eller mindre varit spel mot ett mål, Lasse Nielsen gjorde 2-1. I den 78 minuten ordnade Kevin Wright Degerfors straffspark, Nikola Ladan förvaltade den bra och kvitterade till 2-2. Markus Rosenberg byttes in i den 79 minuten i Malmö, och redan höjdes intensiteten. I 81 minuten kom svaret från Malmös sida, Romain Gall kunde från distans slå in 3-2.

När slutsignalen ljöd stod som väntat Malmö som slutsegrare, men det såg inte helt enkelt ut för Skånelaget då Degerfors faktiskt hade mest vassa chanser. Hade Degerfors satt hälften av chanserna hade haft minst tre mål på tavlan, och de föll med flaggan i topp.