Degerfors förlorade tajt snålspelad match mot Mjällby

By on 16 april, 2023

Degerfors IF har börjat den Allsvenska säsongen 2023 med en förlust och en vinst, ett godkänt resultat även om det bara är två matcher. Man har blandat och gett men det har när man har fått ihop det sett ok ut, i kvällens match där man gästade Mjällby förlorade man en tajt snålspelad match på Strandvallen

Degerfors tog sig an ett historiskt svårspelat Mjällby, ett lag som brukar ha en tajt tät defensiv och gnetar ner sina motståndare. Med det sagt så var det mycket kamp under den första halvleken där Mjällbys Arvid Brorson hade en jättechans men bollen gick sidledes och utanför, i den 45 minuten kom hemmalagets ledningsmål. Ett mål som kom när man missade Mjällbys Adam Ståhl, en miss från en annars mycket bra defensiv från Degerfors sida.

Degerfors kom ut i den andra halvleken med en helt annan attityd, helt plötsligt visade man upp en helt annan energi sett till den första halvleken, Man gick hårdare på boll, man var närmare motståndaren, ett spel som gjorde att domaren fick hårdare. Det var en rejäl uppryckning och man började komma närmare ett mål, istället gjorde det fysisk spelet att Mjällby kunde utöka ledningen. I den 64 minuten gick man för hårt åt Mjällbys Otto Rosengren i eget straffområde och domaren dömde straff till hemmalaget, Alexander Johansson gjorde inga misstag och så stod det 2-0 till hemmalaget.

Fast att Degerfors låg under med två mål lät man sig inte nedslås och gick för mål, man fick till ett riktigt bra tryck när man i den 70 minuten gjorde ett dubbelbyte och man fick in mer energi. Trots ett bra tryck kunde man varken bryta nollan eller komma ifatt, där Mjällby vann matchen med 2-0.

Degerfors började matchen en aning tillbakadraget, där matchbilden var fysisk. Nu är Mjällby ett lag som inte är lättspelat, men man kan inte låta ett lag som Mjällby kontrollera spelet alldeles för man måste gå in och äga bollen. Det spelet kom i den andra halvleken där Degerfors fick med sig lite av ett momentum där man gjorde precis det, tog kontroll över bollen mer. Det fysiska spelet intensifierades men jag tycker att Degerfors klarade av det spelet, även om det kom straff för Mjällby där jag tycker att det var axel mot axel men domaren tyckte något helt annat. Kan man börja matchen på det sätt som man tog sig an den andra halvleken kommer matchbilden att se helt annorlunda ut och man kommer inte att behöva jaga lika mycket som man fick under kvällens match, förhoppningsvis ser spelet bättre när man möter IF Elfsborg i den fjärde omgången av Allsvenskan. Det gör man lördag 22 april 2023 på Stora Valla i Degerfors.

Matchfakta Mjällby AIF vs Degerfors IF

• 45 Minuten mål Mjällby, 1-0 Adam Ståhl.
  • 64 Minuten straff Mjällby.
  • 66 Minuten mål Mjällby, 2-0 Alexander Johansson.