Degerfors IF avslutade starkt mot Djurgårdens IF

By on 9 maj, 2021

Under söndagen tog Degerfors IF emot Djurgårdens IF hemma på Stora valla för den femte omgången av Allsvenskan 2021.

Degerfors hade inför matchen inte vunnit mot Djurgården sedan 1967 men lyckades tidigare på säsongen vinna mot Göteborg. Djurgården lede tabellen och var helt klart favoriter.

Det var Djurgården som förde spelet under stora delar av matchen men Degerfors försvarade sig bra och kom upp på kontringar där man lyckades skapa en del chanser. Efter 84 minuter stod det fortfarande 0-0 men i den 85 minuten fick Victor Edvardsen bollen på halva plan och slog en lobb som gick in i Djurgårdens mål 1-0 till Degerfors. Efter målet satsade Djurgården allt på en kvittering men i den 90 minuten kunde Ismael Diawara plocka ner bollen och snabbt kasta ut den, bollen hamnade efter en pass åter hos Victor Edvardsen som kunde slå in sitt och Degerfors andra mål 2-0 till Degerfors vilket också blev slutresultatet för matchen.

En bra och taktisk seger för Degerfors som nu tagit säsongens andra seger och jag måste säga att försvaret man visade upp i dag var riktigt bra.

Nästa match spelar Degerfors IF den 13 Maj borta mot IFK Norrköping.

Matchen slutade Degerfors IF 2-0 Djurgårdens IF.