Degerfors IF engagemang utanför plan och samarbete med Intersport

Av på 17 mars, 2021

Degerfors IF är en fotbollsförening med lång tradition inom sporten. Men de 29 säsongerna i Allsvenskan med två andraplatser, vinsten i svenska cupen och stoltheten över profilerna Ola Toivonen och Olof Mellberg kommer lite i skymundan när vi istället pratar om föreningens stora engagemang utanför fotbollsplanen och de vita linjerna.

– Både fotbollen och Stora Valla (föreningens arena reds.anm) är viktiga lokalt. Vår målsättning är att sprida något positivt och fungera som en motor för lokal utveckling och vara en del av samhällets resurser för att möta upp dagens och framtidens utmaningar, säger Leif Olsson i Degerfors IF.

Vill hjälpa närområdet på riktigt
Samhällsengagemanget finns grundläggande i föreningen och klubbens värdegrund är i fokus i allt arbete. Flera initiativ, insatser och projekt som utvecklar samhället och hjälper närområdet på riktigt. Det kan handla om e-sport, parafotboll och samarbete med skolorna i närområdet. Allt i linje med DIF:s och idrottens värderingar om att öka gemenskapen och integrationen mellan olika grupper i samhället och motverka våld och rasism.

Intersport som varit samarbetspartner till föreningen i många år är stolta över att vara partner. Även från föreningens håll är de trogna samarbetspartnerna viktiga.

– Tillsammans med Intersport som är en viktig partner, liksom alla andra och har varit en trogen partner i många år, säger Leif.

Goda resultat
Det fina arbete som gjorts i föreningen har gett resultat på flera plan. Förutom etablissemang till allsvenskan för herrlaget har de även satsat mycket på damerna och den stora verksamheten för ungdomar och akademin.

– Degerfors har alltid haft ett bra rykte att få fram talanger och att det är en trivsam och trygg miljö att både växa upp i och att komma till. Det är ett resultat i att vi fostrar många bra fotbollsspelare som sen gått vidare till större klubbar och även landslag, avslutar Leif.

Intersport – med hjärtat i föreningslivet
Intersport är synonymt med den svenska idrottsrörelsen och föreningslivet. Vi är Sveriges största föreningsverksamhet och samarbetar med över 1300 föreningar och idrottsklubbar med cirka 400 000 aktiva barn och ungdomar – från norr till söder, elit och på gräsrotsnivå och inom flertalet olika sporter. På allt du handlar på Intersport ger vi tillbaka 3% till föreningslivet. Samtidigt får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2–6%. Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du OCH din förening. Snacka om win-win-win!

Sport | Länet
Örebronyheter

Källa: Intersport

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in