Degerfors IF fick oavgjort mot Varberg BoIS

By on 14 augusti, 2022

Under lördagen tog Degerfors IF emot Varberg BoIS på Stora Valla för sen 18 omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors låg inför matchen på en 14 plats det vill säga kvalplats och fyra tagna poäng på de fem senast matcherna. Varberg

Det blev en ganska jämn första halvlek men med en viss fördel för Varberg som hade den vassaste chansen. Dock skapade Degerfors flest chanser men man hade svårt att få bollen förbi Varbergs långa och tunga försvar.

Den andra halvleken började relativt jämnt där båda lagen skapade chanser men i den 60 minuten fick Varberg en straff vilken de kunde förvalta och sätta 0-1. Nu laddade Degerfors allt framåt för att få till en kvittering. I den 73 minuten kunde Degerfors få till en kontring och efter ett fint uppspel hamnade inlägget hos Diego Campos som kunde sätta kvitteringen 1-1. Efter målet fortsatte Degerfors att ligga på och fortsatte att skapa chanser men trots flera bra chanser lyckades man inte få in den. Nämnas här bör och Alfie Whiteman som gjorde flera kvalificerade räddningar under matchen. Matchen slutade 1-1 ett resultat som inget av lagen var nöjda med.

Jag tycker att Degerfors presterar ett mycket bra spel idag, men det är fortfarande avsluten som inte vill fungera som de bör. Detta var dock en av de bättre matcherna jag sett från Degerfors sida så de kanske är på rätt väg. Här näst möter Degerfors Hammarby som ligger trea i tabellen så då får man status på laget.

Nästa match spelar Degerfors IF på måndag den 22 augusti borta mot Hammarby IF.

Matchen slutade Degerfors IF 1 – Varberg BoIS 1.