Degerfors IF föll åter hemma mot Hammarby IF

Av på 21 april, 2022

Under torsdagskvällen tog Degerfors IF emot Hammarby IF hemma på Stora Valla för den fjärde omgången av Allsvenskan 2022.

Degerfors som förlorat sina tre första matcher fick äntligen ha riktig hemmapremiär då den första hemmamatchen fick spelas på Behrn Arena, så nu var det upp till bevis inför hemmapubliken. Hammarby å andra sidan hade vunnit samtliga tre matcher och visat god form inför matchen och om man vann idag skulle man gå upp i tabellledning.

Första halvlek började med ett spelövertag för Hammarby viket ledde till flera hörnor men inga riktiga farligheter. Degerfors valde att lägga en hög press men Hammarby hade ganska lätt att spela sig ur den inledningsvis. Hammarby fortsatte att ha spelet och kunde i den 25 minuten ta ledningen efter en hörna slagen av Nahir Besara. Degerfors var uppe och nosade några gånger men hade svårt att ta sig igenom Hammarbys försvar vid straffområdeslinjen. Hammarby fortsatte att pressa på men den första halvleken slutade 1-0 till Hammarby.

Hammarby fortsatte att styra spelet och hade det inte varit för Alfie Whiteman så hade bortalaget utökat sin ledning.  Degerfors började dock komma in i matchen och i den 64 minuten kunde Joe Gyau slå in ett fint skott från straffområdeslinjen vilket dock gick i ribban. Hemmalaget började nu pressa Hammarby och få till längre anfall då bortalaget föll ned lägre. I den 73 minuten var det dags igen då Joe Gyau åter satte bollen i ribban denna gång via en hammarbyspelare. Degerfors skapade nu en hel del chanser och Hammarby hade klara problem med hemmalagets forcering men det blevinga fler mål i matchen. Matchen slutade 1-0 till Hammarby.

Degerfors gör en riktigt bra andrahalvlek när man efter femton minuter börjar hitta vägarna igenom Hammarbys försvar, bäst i hemmalaget denna match tycker jag att Joe Gyau är och med sina två ribbträffar så käns det intresant vad han kan prestera framöver. Detta var den fjärde förlusten för Degerfors så nu måste man se till att detta inte sätter sig i huvudet på spelarna.

Nästa match spelar Degerfors IF på måndag den 25 april borta mot IFK Värnamo.

Matchen slutade Degerfors IF 0 – Hammarby IF 1

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro län
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in