Degerfors IF föll i den Allsvenska premiären mot Hammarby

By on 2 april, 2023
Arkivbild

Degerfors IF inleder den Allsvenskan 2023 med att ta sig an Degerfors på bortaplan, bara det är ett eldprov inför ett fullsmockat Tele2 Arena. Insatserna i vänskapsmatcher som i Svenska Cupen har varit av blandad kompott, i dagens match hade man med sig en stor stor hejarklack men man förlorade mot Hammarby

Som väntat i en Allsvensk premiär var nerver, speciellt om man ställs mot Hammarby på Tele2 Arena där hemmalaget hade ett enormt tryck från publiken i ryggen. Degerfors fick från start försvara sig ordentligt när hemmalaget pressade enormt inledningsvis, där Degerfors stod emot bra för att sticka upp i kontringar. Närmast hos gästerna var Dijan Vukojevic som hade ett par riktigt vassa chanser i den första halvleken att gör mål för Degerfors, men missade knappt samt att Hammarbys målvakt stod för en jätteräddning.

Hammarby tog ledningen i den 22 minuten genom Nahir Besara, Degerfors jobbade på och sex minuter senare i den 28 minuten kom kvitteringen till 1-1 genom Christos Gravius. Ett mål som gav energi till Degerfors som tillfälligt var det bollförande laget, när man gick till vila var det oavgjort.

Degerfors fick precis som i början av den första försvara sig i början av den andra när Hammarby pressade på, det var en press som inte höll i sig länge och man kunde börja trycka på uppåt. I den 59 minuten såg man på tv-bilderna att Diego Campos biter en motståndare i armen,  det gör han när en Hammarbyspelare håller upp den för att täcka undan, en riktigt pinsam insats. I samma veva i den 60 minuten kom Hammarbys 2-1 mål, tätt följt av 3-1 i den 62 minuten. Efter de två målen såg det ut som om luften gick ut Degerfors och det blev stiltje i spelet, även hemmalaget gick ner i tempo och matchen slutade med vinst för Hammarby.


Matchfakta Malmö FF vs Degerfors IF

  • 22 Mål Hammarby, 1-0 Nahir Besara.
  • 28 Mål Degerfors, 1-1 Christos Gravius.
  • 60 Mål Hammarby, 2-1 Viktor Dukanovic.
  • 62 Mål Hammarby, 3-1 Joel Nilsson.

Anders Olofsson, Sport | Fotboll Degerfors
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login