Degerfors IF föll klart mot Kalmar FF

Av på 17 april, 2022

Degerfors IF tog sig under lördagen an Kalmar FF på bortaplan i den tredje omgången av Allsvenskan 2022.

Det hade blivit två förluster i inledningen av den här säsongen för Degerfors, medans Kalmar förlorat en match och vunnit en.

Degerfors fick den första vassa chansen i den första halvleken men det var nästan det enda som man lyckades få till. Kalmar tog tidigt över matchen och i den sjätte minuten kunde hemmalaget ta ledningen. Kalmar fortsatte att ha initiativet och om inte Alfie Whiteman hade storspelat så hade inte den här halvleken slutat 1-0 till Kalmar.

Det var ett betydligt mycket bättre Degerfors som kom ut i den andra halvleken men man hade fortfarande problem i försvaret där man ofta satt i knät på Whiteman. Bortalaget lyckades dock freda målet ända fram till den 86 minuten då det åter var dags och Kalmar kunde utöka sin ledning till 2-0. De sista minutrarna får Degerfors till det lite bättre med ett längre anfall men man saknade skärpa i avslutningarna.

En sorglig match för Degerfors som visserligen hade några chanser men mer blev det inte, nu måste man först och främst få ordning på försvarsspelet annars kan det här bli en tråkig säsong.

Nästa match spelar Degerfors IF torsdagen den 21 april hemma på Stora Valla mot Hammarby IF.

Matchen slutade Kalmar FF 2 – Degerfors IF 0.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro län
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in