Degerfors IF föll med tennissiffror mot Göteborg

By on 4 maj, 2023

Degerfors IF tog en meriterad seger senast hemma mot Djurgårdens IF, en stark insats som borde ge ett visst självförtroende. I kvällens match hade man tagit sig till Göteborg för match i den sjätte omgången av Allsvenskan 2023, en match där man

Degerfors ställdes mot krislaget Göteborg, som ligger på jumboplats efter en katastrofal inledning av säsongen. Tyvärr tog det inte lång tid för hemmalaget att spräcka nollan, 1-0 Göteborg kom redan i den sjätte minuten efter en dålig insats i defensiven. 2-0 målet måste målvakten i Degerfors ta på sig då Göteborgs Sebastian Ohlsson i riktigt dålig vinkel skjuter bollen mot mål, och det går förbi alla Degerfors ben mellan benen på målvakten och in i mål. Degerfors samlade ihop sig i klunga för ett peptalk efter målet, ett snack som tyckte hjälpa en aning där man fortsatt gjorde en bra insats. I slutet av halvleken släppte Degerfors lite för mycket ytor och Marcus Berg i Göteborg kunde utöka till 3-0. efter att ha fått bollen helt ren framför Degerfors mål.

Inför den andra halvleken bytte Degerfors hela tre spelare, i förhoppning om att det skulle ge bättre effekt. Ett trippelbyte som inte gav någon större förbättring, redan i den sjunde minuten av andra halvlek slog Marcus Berg till igen. 4-0 efter att ha fått stått helt ohotad i Degerfors straffområde, en rent horribel försvarsinsats. Nej det här var ingen bra insats från Degerfors sida, spelet började se riktigt uppgivet ut och misstagen ökade. Med 28 minuter kvar att spela bjöd man återigen på öppna landskap i eget straffområde, där Elias Kristoffersen Hagen såg ut att ha tid till en hel del korv med bröd innan han kunde slå in 5-0 för hemmalaget. I den 72 minuten kom ytterligare ett byte för Degerfors som gjorde ett dubbelbyte, ett byte som såg ut att ge effekt då man radade upp ett par fina uppspel men utan något mål. Desto längre tiden gick desto mer tog Göteborg tillbaka spelet och i den 84 minuten small det till igen, 6-0 och det var tennissiffror.

Förlust med sex mål är inte att leka med, det är inte heller kul att släppa till så många mål och behöva ha det i tankarna på resan hem till Degerfors. Snabbt i in i omklädningsrummet och ta tjuren vid hornen för att rensa den här insatsen för att börja om, trycka på reset gå igenom och jobba på det som fallerade. Det är bara att glömma och gå vidare, för det kommer fler matcher.

Redan på måndag 8 maj 2023 är det för match för Degerfors If, då tar man emot IFK Norrköping på Stora Valla.

Matchfakta IFK Göteborg vs Degerfors IF

• 06 minuten Mål Göteborg, 1-0 Gustav Svensson.
  • 21 minuten Mål Göteborg, 2-0 Sebastian Ohlsson.
  • 42 minuten Mål Göteborg, 3-0 Marcus Berg.
  • 52 minuten Mål Göteborg, 4-0 Marcus Berg.
  • 62 minuten Mål Göteborg, 5-0 Elias Kristoffersen Hagen.
  • 84 minuten Mål Göteborg, 6-0 Oscar Wendt.