Degerfors IF föll mot AIK i allsvenska premiären

By on 12 april, 2021

Det var under måndag dags för allsvensk premiär då Degerfors IF åkte till Stockholm för att ta sig an AIK i den första omgången av allsvenskan 2021.

Degerfors som är nykomlingar i allsvenskan fick helt klart ses som underdogs i denna match när man mötte rutinerade AIK som var revanchsugna efter förra säsongens då man slutade på en niondeplats.

AIK låg på högt i pressen redan från start och tvingade Degerfors att spela kontringsspel, så följaktligen var det AIK som hade de flesta chanserna även om Degerfors fick till ett par vassare chanser. Det var stundtals målvakten Ismael Diawaras fina spel som höll laget lvar i matchen, men i den 38 minuten höll det inte längre och AIK tog ledningen genom Saku Ylätupa och 1-0 till AIK. Degerfors jobbade efter målet på och kunde avsluta med ett fint anfall där dock avslutet hade en del övrigt att önska. Det blev dock inte något mer mål och halvleken slutade 1-0 till AIK.

I den andra halvleken kom Degerfors ut med ett något mindre naivt spel där man lyft sin försvarslinje något och gjorde det svårare för AIK att ta sig in i straffområdet, men det var fortfarande AIK som dominerade spelet och i den 65 minuten kunde AIK utöka sin ledning till 2-0 genom Nabil Bahoui. Efter målet gjorde Degerfors ett par byten som gav laget ny energi och man började jobba sig in i matchen vilket ledde till att man skapade några schysta lägen i AIKs straffområde men man klarade inte av att spräcka målnollan och matchen slutade 2-0 till AIK.

Degerfors kommer att få åka hem och fundera på framför allt sitt bolltempo, annars såg passningsspelet bra ut så om man inte spelar lika naivt som man gjorde i första halvlek så kan man nog göra en heldel bra matcher i allsvenskan. AIK å andra sidan såg starka ut och kommer säkert att bättra på sin placering från förra säsongen.

Matchen slutade AIK 2-0 Degerfors IF