Degerfors IF föll tungt mot Hammarby IF

By on 21 november, 2021

Under söndagen tog Degerfors IF emot Hammarby IF hemma på Stora Valla för den 28 omgången av Allsvenskan 2021.

Det var ett Degerfors som måste ta poäng under de tre sista matcherna för att kunna undvika negativt kval och därför var tvungna att satsa framåt. Hammarby å andra sidan hade fortfarande en teoretisk chans att säkra en europaplats så även de var sugna på vinst.

Degerfors började med hög press och det var tydligt att man satsade på poäng i den här matchen, men Hammarby var på och satsade mycket på omställningar och fasta situationer och i den 19 minuten kunde Mads Fenger sätta 0-1 för Hammarby. Det kändes som om Degerfors gav Hammarby lite väl mycket plats när de fick bollen. I den 33 minuten fick Hammarby en straff vilken Astrit Selmani förvaltade och 0-2 till Hammarby. Degerfors fortsatte jaga reducering men det var Hammarby som var vassare vid avsluten.Första halvleken slutade 2-0 till Hammarby.

I den andra halvleken satsade Degerfors allt på en reducering men i de 56 minuten kunde Paulinho sätta 0-3 för Hammarby på en kontring. Det var fortsatt full fart framåt för Degerfors och man skapade en hel del men det var mycket svårt att få in bollen i mål. I den 77 minuten var det åter dags när Gustav Ludwigson satte 0-4 för Hammarby. Degerfors fortsatte trumma på och i den 89 minuten kunde Victor Edvardsen reducera 1-4 vilket också blev slutresultatet.

Tung match för Degerfors där man skapar många lägen men där avsluten inte höll tillräckligt hög kvalitet, man var dessutom lite för tunna i defensiven vilket Hammarby straffade dem för ordentligt. Nu förlorade Halmstad också vilket gör att det fortfarande är tre poäng mellan lagen men nu måste man verkligen ta poäng i de kommande matcherna.

Nästa match spelar Degerfors IF på söndag den 28 november hemma på Stora Valla mot IFK Norrköping.

Matchen Slutade Degerfors IF 1 – Hammarby IF 4.