Degerfors IF förlorade borta mot Mjällby AIF

By on 3 maj, 2021

Under måndagen åkte Degerfors IF till Hällevik för att ta sig an Mjällby AIF i den fjärde omgången av Allsvenskan 2021.

Degerfors kom från en meriterande bortavinst mot IFK Göteborg och  var sugna på att ytterligare vinst. Mjällby å andra sidan kom från två förluster och jagade fortfarande sin första vinst.

Det var Degerfors som började den första halvleken bäst med flera farliga chanser, men Mjällby jobbade sig in i matchen och skapade sig sakta men säker ett större bollinnehav och lyckades skaffa sig ett par bra chanser, dock lyckades man inte göra något mål. Degerfors kom upp i några farliga omställningar mot slutet men lyckades inte heller de göra mål så första halvlek slutade 0-0.

Den andra halvleken började betydligt jämnare än första men  Mjällby tog sakta över spelet och kunde i den 50 minuten ta ledningen genom Jacob Bergström 1-0 till Mjällby. Efter målet genomförde Degerfors ett trippel byte och lyckades efter det ta tillbaks en del av spelet som nu blev ganska böljande med chanser för båda lagen, Mjällby  tog dock tillbaks spelet och Degerfors återgick till att spela på kontringar. Mot slutet forcerade Degerfors och lyckades ett par farliga chanser men det blev inga fler mål och Mjällby kunde vinna med 1-0.

Degerfors gjorde en bra insats men nådde inte hela vägen, hade man lyckats sätta ett av de tidiga chanserna kunde hade det nog sett annorlunda ut. Nu måste man försöka börja skapa ett mer ihållande press mot motståndarna.

Nästa match spelar Degerfors IF den 9 Maj hemma mot Djurgårdens IF.

Matchen slutade Mjällby AIF 1-0 Degerfors IF