Degerfors IF förlorade tuff match mot Varberg BoIS

By on 22 maj, 2022

Under söndagen åkte Degerfors IF till Varberg för att ta sig an Varberg BoIS i den nionde omgången av Allsvenskan 2022.

Inför matchen låg Varberg två poäng före Degerfors i tabellen och vid vinst kunde bortalaget ta sig förbi och upp på säker mark. Degerfors som vann sin senaste match hemma mot Helsingborg hade med sig självförtroendet från vändningen mot Sundsvall till den här matchen. Varberg å andra sidan hade haft tuff period men spelade oavgjort senast mot IFK Göteborg.

Den första halvleken började jämnt med en hel del höga och långa bollar från båda lagen men inte många chanser. Spelet fortsatte att vara jämnt men i den 33 minuten kunde Gideon Mensah sätta 1-0 till Varberg på ett riktigt långskott. Efter målet fick Varberg mer energi och skapade några fler lägen, men Degerfors höll emot och lyckades också få till en avslutande chans. Första halvleken slutade 1-0 till Varberg.

Andra halvleken blev dramatisk då Tashreeq Matthews fick rött kort i den 54 minuten efter att ha frilägesfällt Diego Campos och Varberg fick spela vidare med en man mindre på plan. Degerfors satsade nu friskt för en kvittering och i den 57 minuten kunde Diego Campos kvittera 1-1. Nu jagade Degerfors  ett ledningsmål och skapade flera chanser, men hemmalaget höll emot anstormningen. Men i den 90 minuten tvingades Sebastian Ohlsson dra ner en Varbergsspelare som kom fri och fick därmed också han rött kort, hemmalaget gjorde sedan mål på en frispark och 2-1 till Varberg vilket också blev slutresultatet. Matchen slutade 2-1.

Degerfors hade det bästa spelet i dagens match men det hjälper inte om för det första inte klarar av att göra mål och där motståndarna å andra sidan har en hel del flyt när det gäller detsamma. Jag känner att det laget skulle behöva är en riktig målgörare för att vända på den här säsongen. Nu gäller det för Degerfors att inte gå ner sig för den här förlusten och ta nya tag härnäst mot Malmö.

Matchen slutade Varberg BoIS 2 – Degerfors IF 1.