Degerfors IF lämnade jumboplatsen

Av på 15 maj, 2022

Under söndagen tog sig Degerfors IF an Helsingborgs IF hemma på Stora Valla för den åttonde omgången av Allsvenskan 2022, ett riktigt botten möte.

Degerfors som senast vann sin första match för säsongen var nu sugna på en andra vinst, efter att försvarsspelet börjat sitta senast borta mot Sundsvall var det nu upp till bevis att det inte bara var tur. Helsingborg som förlorade senast hade även de bara en vinst denna säsong men med två oavgjorda matcher så låg de på platsen över Degerfors i tabellen.

Helsingborg började med att styra matchen, men Degerfors höll ihop sitt försvarsspel och kunde komma i snabba spelvändningar. Även om Helsingborg hade mycket boll så lyckades man inte med att skapa särskiljt mycket, det var bara när Taha Ali hade bollen som det blev lite farligare. I den 10 minuten kunde Degerfors ta ledningen när Viljormur Davidsen fick bollen i eget mål. Matchbilden fortsatte sedan som innan men det blev fortfarande inga mål och halvleken slutade 1-0 till Degerfors.

Den andra halvleken fortsatte som den första med mycket boll hos Helsingborg, men utan speciellt mycket chanser. Degerfors fortsatte med sitt omställningsspel vilket renderade i några bra chanser. I den 78 minuten kunde hemmalaget utöka ledningen genom Abdelrahman Saidi och 2-0 till Degerfors. Nu började Helsingborg spela ett mer desperat spel i jakten på en reducering och i samband med det gjorde bortalaget ett par offensiva byten och fick mer spets. I den 89 minuten kunde Helsingborg reducera till 2-1. Det blev fem svettiga övertidsminuter för Degerfors då Helsingborg körde full fart framåt, men hemmalaget kunde rida ut stormen och ta med sig tre poäng.

Det ser ut som om Degerfors lyckats komma till rätta med sitt försvarsspel och att man nu har något att utgå ifrån. Jag tycker det känns bra att laget tagit ett par steg tillbaks och nu spelar ett enklare och rakare spel än tidigare på säsongen. Det har helt klart gett resultat inte bara genom sex poäng och att man lämnat sistaplatsen men också ett större lugn hos spelarna. Ett lugn som resulterat i bättre försvar och färre misstag över hela planen.

Nästa match spelar Degerfors IF på söndag den 22 maj borta mot Varberg BoIS.

Matchen slutade Degerfors IF 2 – Helsingborgs IF 1

Karl-Johan Sandberg, Sport | Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in