Degerfors IF på kvalplats efter förlust mot IFK Göteborg

By on 1 november, 2021

Under måndagen tog Degerfors IF emot IFK Göteborg hemma på Stora Valla för den 26 omgången av Allsvenskan 2021.

Både Degerfors och Göteborg var väldigt sugna på vinst båda lagen för att komma bort från bottenstriden runt kvalstrecket. Degerfors kom från en förlust senast mot Elfsborg medans Göteborg vann mot Djurgården med 3-0.

Det var Degerfors som började första halvlek bäst med ett fint spel och ett flertal chanser. Men Göteborg jobbade sig in i matchen och i den 39 minuten kunde bortalaget ta ledningen genom Oscar Vilhelmsson. Degerfors fortsatte sitt offensiva spel efter målet men lyckades inte få in något mål så halvleken slutade 1-0 till Göteborg.

Den andra halvleken fick ett lite annat ansikte där Göteborg blev mer defensivt och spelade på kontringar samtidigt som Degerfors var tvungna att gå fullt framåt. Degerfors bjöd periodvis på riktigt bra tryck mot Göteborgs mål men bollen ville inte riktigt hitta fram och då  kunde Göteborg komma i kontringar som inte sällan blev farliga, men Alfie Whiteman storspelade i Degerfors målet och höll kvar hoppet om kvittering. Det hela gick dock inte Degerfors väg och trots att Hemmalaget låg på hårt så spelade Göteborg ett riktigt bra försvarsspel och kunde se till att Degerfors inte fick några riktiga chanser. Det blev inga mål i den andra halvleken och matchen slutade 1-0 till Göteborg.

Nu står Degerfors på kvalplats då både Mjällby och Halmstad vann sina matcher, detta innebär också att det fortfarande finns en liten teoretisk chans för Örebro att ta sig till en kvalplats även om den mest är akademisk. Nu blir det strid om varje poäng för att för att ta sig bort från kvalplatsen och jag tror att Degerfors har kapaciteten.

Nästa match spelar Degerfors IF på Söndag den 7 November borta mot BK Häcken.