Degerfors IF tog tre poäng mot AIK

By on 20 maj, 2023

Det var dags för AIK att besöka Degerfors IF på Stora Valla för den nionde omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors hade inför dagens match vunnit en av sina senaste fem matcher. AIK å andra sidan hade två oavgjorda och tre förluster på de fem senaste matcherna.

Det var Degerfors som började den första halvleken bäst och i den 13 minuten blev hemmalaget tilldömda en straff då en AIK spelare tog ned bollen med händerna i eget straffområde, detta efter ett långt inkast från Degerfors. Diego Campos förvaltade straffen och 1-0 till Degerfors. Efter målet så tog AIK över spelet men hade svårt att få till några farligare avslut, Degerfors sjönk stundtals väldigt långt ner i sitt försvarsspel allt för att inte ge AIK några ytor. I den första tilläggsminuten kunde dock AIK kvittera efter en tilltrasslad situation. Första halvlek slutade 1-1.

I den andra halvleken kom Degerfors ut och tog tag i spelet, man lyckades också etablera den del spel på AIKs planhalva något man inte lyckats med i den första. I den 69 minuten kunde Degerfors också återta ledningen i samband med en hörna där Justin Salmon kunde sätta 2-1. AIK försökte sen kvittera men man hade inte tillräckligt hög kvalitet i avsluten. Matchen slutade 2-1 till Degerfors.

En bra match från Degerfors sida framför allt i den andra halvleken, jag tror dock att man får vara försiktiga med att backa hem alldeles för långt då man som ett kontrande lag riskerar att bli väldigt långa. Det kunde man se i slutet av den första halvleken, bättre då att möta lite högre upp och trycka tillbaks motståndaren. Hur som helst skönt med tre poäng på hemmaplan.

Nu väntar Hammarby IF på torsdag den 25 maj hemma på Stora Valla.

Matchfakta Degerfors IF vs AIK

• 13 minuten Straff Degerfors, Diego Campos 1-0.
  • 45+2 minuter Mål AIK, John Guidetti 1-1.
  • 69 minuten Mål Degerfors, Justin Salmon 2-1.