Degerfors IF vann livsviktig match

By on 27 augusti, 2022

Under lördagen var det dags för Degerfors IF att ta emot tabelljumbon GIF Sundsvall hemma på Stora Valla för den 20 omgången av Allsvenskan 2022.

Detta var en oerhört viktig match för båda lagen då Degerfors låg näst sist ned bara Sundsvall efter sig i tabellen. Samtidigt låg Helsingborg på kvalplats bara en poäng före Degerfors.

Degerfors började den första halvleken bra och hemmalaget hade det mesta av spelet, dock lyckades Degerfors med att dra på sig en straff i den sjunde minuten vilken Sundsvall förvaltade och tog ledningen med 0-1. Degerfors hängde dock inte läpp utan satsade nu ännu mer för att få till en kvittering, vilket man fick i den 16 minuten då Diego Campos satte 1-1 ett riktigt drömmål. Degerfors fortsatte att jobba på och tog över den större delen av spelet men den första halvleken slutade 1-1.

Den andra halvleken var i mångt och mycket Degerfors där man ägde spelet och i den 57 minuten kunde Gustaf Lagerbielke efter en frispark nicka in 2-1 vid den bortre stolpen. Hemmalaget fortsatte att styra spelet och Sundsvall hade inte mycket att säga till om, och i den 79 minuten kunde Omar Faraj sätta 3-1 i öppet mål hans första mål för Degerfors. Degerfors fortsatte att trycka på och Sundsvall hade inte något egentligt spel men matchen slutade 3-1.

En stark match där man presterade då det räknades. Man fick en riktigt tung start där man åker på en straff efter att ha startat riktigt bra och man finner sig i ett tidigt underläge. Laget fortsatte trots underläget att spela på och får till målen. Nu gick man upp på kvalplats, men Helsingborg en match mindre spelad och ligger bara en poäng efter. Helsingborg möter imorgon Mjölby och med röd vita ögon måste man då hålla på Mjällby.

Nästa match spelar Degerfors IF på söndag den 4 september borta mot BK Häcken.

Matchen slutade Degerfors IF 3 – GIF Sundsvall 1.