Degerfors IF vann tryggt mot Skövde AIK

By on 27 februari, 2023

Under måndagen tog Degerfors IF emot Super ettan klubben Skövde AIK hemma på Behrn Arena för den andra omgången av Svenska Cupen.

Degerfors som vann sin första matchen i cupen mot Luleå och fick ses som favoriter i kvällens match. Skövde förlorade sin första match borta mot Malmö vilket var tippat, men var så klart revanchsugna.

Det var Degerfors som dominerade den första halvleken och kunde i den elfte minuten ta ledningen genom Dijan Vukojevic som sätta 1-0 till hemmalaget. Efter målet var det fortsatt Degerfors som styrde spelet, men Skövde försvarade sig bra och så även om hemmalaget skapade flera chanser så lyckades man inte få in bollen. Även Skövde fick till en vass chans men inte heller de fick in bollen så första halvlek slutade 1-0 till Degerfors.

Skövde började den andra halvleken bra och lyckades få till en ribbträff innan Degerfors samlat sig och kunde ta över spelet igen. Skövde fortsatte dock att försvara sig bra och trots många chanser kunde inte Degerfors få till något mer mål. Matchen slutade 1-0 till Degerfors.

En ganska godkänd match från Degerfors sida med ett stundtals lysande passningsspel, men jag kan inte hjälpa att tycka att ett allsvenskt lag borde slå hål på ett superettan lag särskilt om man har så stort spelövertag som Degerfors hade. Nu väntar Malmö på bortaplan vilket kommer bli en betydligt mycket svårare uppgift. Malmö som lyckades slå Luleå med 1-0 så lagen delar just nu topplatsen i gruppen.

Nästa match spelar Degerfors IF den 5 mars borta mot Malmö FF.

Matchfakta:  Degerfors IF vs Skövde AIK

• 11 minuten mål Degerfors, Dijan Vukojevic 1-0.