Degerfors IF var nära men föll ändå

By on 10 juni, 2023
Arkivbild

Degerfors kom från en riktig plattmatch senast mot Malmö FF till match mot Kalmar FF i den 13 omgången av Allsvenskan 2023, en match där man var nära men föll ändå.

I dagens match mot Kalmar var det hemmalaget som hade det mesta av spelet inledningsvis, där man gjorde två mål på två chanser och det var 2-0 i baken för Degerfors. Efter den skrala starten kom Degerfors tillbaka och kunde reducera i den 30 minuten genom Diego Campos, och det började se bra ut. Resultatet stod sig halvleken ut och man var med i matchen.

Den andra halvleken startade med att lagen bytte boll med varandra, där det inte direkt vaskades fram några farligheter från något håll. Desto längre tiden gick desto mer boll blev det för Degerfors, både möjligheter som farligheter skapades från gästerna. Man man kunde inte få till en kvittering innan tiden rann ut, matchen slutade med förlust för Degerfors.

Det var ett synnerligen ineffektivt spel som Degerfors visade upp i dagens match mot Kalmar, i den andra halvleken hade man ett visst spelövertag och var det lag som var närmast att göra mål. Men man kunde inte få till det där sista för att komma närmare både kvittering som vinst, förlusten gör att man är med i bottenstriden.  Ser man till tabelläget har Degerfors i skrivande stund 13 spelade omgångar med 11 inspelade poäng, jagande lag har två matcher mindre spelade där både Göteborg och AIK ligger fyra poäng bakom.

Nu väntar ett sommaruppehåll där nästa match spelas lördag 1 juli 2023, då Degerfors tar emot Värnamo på Stora Valla. Det blir som det ser ut just nu en match i bottenträsket där en vinst kommer att ge en skjuts uppåt i tabellen.

Matchfakta Kalmar FF vs Degerfors IF

• 10 minuten Mål Kalmar, 1-0 Nahom Girmai Netabay.
  • 14 minuten Mål Kalmar, 2-0 Deniz Hümmet.
  • 30 minuten Mål Degerfors, 2-1 Diego De Jesus Campos Ballestero.